Britney is free! Vader popster stapt op als curator

Britney Spears

Zoals we in de aangrijpende documentaire Framing Britney Spears zagen, ging de popster totáál onder haar roem ten onder. De zangeres werd uitgelachen, zwartgemaakt en slecht behandeld tot ze in 2007 een totale inzinking kreeg.

Haar vader stelde haar onder curatele en sindsdien had Britney niets meer te vertellen over haar eigen leven. Haar vader James beheert haar geld, controleert haar dagelijks leven, zorgt ervoor dat Britneys personeel haar bespiedt én de zangeres heeft gedwongen een spiraaltje zodat ze niet zwanger kan worden.

#FreeBritney

Sinds de documentaire neemt de woede over deze schrijnende situatie toe en die heeft zijn vruchten afgeworpen. James Spears maakte vandaag bekend dat hij stopt als de bewindvoerder van zijn dochter.

Rechtszaak rond Britney Spears

Spears startte een rechtszaak waarin ze een emotioneel betoog hield. De advocaat van haar vader reageerde vandaag in de rechtszaal. “Er is geen reden om de bewindvoering te beëindigen, en we geloven zelfs dat dit niet goed zou zijn voor Britney. Desondanks gelooft hij niet dat een openbare ruzie met zijn dochter in iemands belang is. Daarom wil hij samenwerken met de rechtbank en Britneys advocaat om een nieuwe bewindvoerder in te stellen.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Britney en haar advocaat zijn blij met deze stap, maar de zaak is nog niet afgelopen wat hen betreft. “We zijn blij dat James Spears toegeeft dat het het beste is dat hij opstapt. Wij gaan wel door met ons onderzoek naar het gedrag van James Spears die de afgelopen jaren miljoen opstreek via zijn bewindvoering.”

Het vertrek van James Spears betekent niet dat Britney nu helemaal vrij is: er wordt gekeken naar een andere conservator. Als de nieuwkomer een verantwoordelijk figuur is dan kan het leven van de zangeres wél weer een stuk normaler en aangenamer worden.