Breaking! Bruce Willis over de vraag of Die Hard een kerstfilm is

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Breaking! Bruce Willis over de vraag of Die Hard een kerstfilm is

Breaking! Bruce Willis over de vraag of Die Hard een kerstfilm is

|
|

Laatste update:

Move over, ‘friet of patat’! Filmliefhebbers leven al jaren in onmin met elkaar. De oorzaak is een felle discussie over de aard van actiefilm Die Hard. Is het nou een kerstfilm of niet? Bruce Willis geeft nu eindelijk het antwoord!

De afgelopen jaren kon je rond de feestdagen geen sociaal medium openen, of er werd beweerd dat Die Hard (1988) ‘de beste kerstfilm aller tijden is’. De gewelddadige (en sublieme!) actiefilm met Bruce Willis speelt zich af rond de kerstdagen, maar heeft verder weinig met het vrolijke feest te maken. We willen ons er verder niet mee bemoeien, maar de film beleefde in juli 1988 zijn première. Da’s aan de vroege kant voor een kerstfilm.

Geïrriteerde filmliefhebbers reageerden als door een wesp gestoken. Hierdoor werd het alleen maar leuker om de kreet te herhalen!

The Roast

Hoofdrolspeler Bruce Willis, aka John McClane, werd onlangs ‘geroast’ voor Comedy Central. O.a. Joseph Gordon-Levitt, Edward Norton, Demi Moore en oud-basketballer Dennis Rodman maakten lomp harde grappen over de kale acteur. Toen hij op het einde wraak mocht nemen, deed hij (tussen de rotopmerkingen door) een opmerkelijke uitspraak. ‘Die Hard is géén kerstfilm, het is een Bruce Willis-film.’

Die Hard-fans leken door deze mededeling een béétje uit het veld geslagen. Zouden ze het dan toch verkeerd hebben?

Eh...

Nope! Zelfs Bruce Willis kan ze er niet van overtuigen. ‘Wat weet Bruce nou? Hij speelde alleen de hoofdrol: hij heeft de film niet geschreven of geregisseerd!’

Het lijkt er dus op dat de discussie nog wel even doorgaat! Het zal Bruce trouwens een rotzorg zijn: die terroriseerde het publiek van The Roast met een solo op zijn mondharmonica.

De hele Roast van Bruce Willis wordt eind juli verwacht bij Comedy Central. Eerder gingen o.a. Donald Trump, Justin Bieber en James Franco hem voor als lijdend voorwerp. In Nederland roast Comedy Central ook af en toe een bekendheid. Hier waren Gordon en Giel Beelen het slachtoffer.

Lees verder