Bond-producer ziet een gekleurde 007 wel zitten

Bond-producer ziet een gekleurde 007 wel zitten

Eens in de zoveel tijd wordt geheimagent James Bond vervangen, en wordt er druk gespeculeerd over de ‘nieuwe 007’. Het seizoen lijkt weer aangebroken! Gaat Idris Elba het dan tóch doen?

Op een industriebijeenkomst meldde regisseur Antoine Fuqua (Training Day, Olympus Has Fallen, The Equalizer) dat hij recent met Bond-producer Barbara Broccoli sprak. De rol van 007 kwam ter sprake en volgens Fuqua vond Broccoli ‘dat het tijd werd voor een donkere James Bond’.

Elba… Idris Elba

De geruchten dat Idris Elba (Luther, Star Trek Beyond, Thor) Daniel Craig opvolgt als James Bond gaan al lange tijd rond. Zeker na de opnames van SPECTRE (2015), waarna Craig meldde nóóit meer een Bond-film te willen maken, gingen alle registers open.

Dit bleek nogal voorbarig… Craig had tijdens een interview zitten grappen, en was totaal kapot van de loeizware opnames. Hij keert sowieso nog één keer terug als 007, in ‘Bond 25’. Over de film is verder nog weinig bekend, alleen dat hij in november 2019 verschijnt. Daarna zal het nog een paar jaar duren voor er een nieuwe film gemaakt wordt, en in die tijd kan er veel gebeuren.

Loofah

Volgens Fuqua is Elba in elk geval in de running én een prima kandidaat. ‘Idris zou het kunnen, als hij lichamelijk goed in vorm is. James Bond moet door iemand gespeeld worden met een sterke fysieke uitstraling; Idris Elba heeft dat sowieso.’

Of Elba nog steeds een serieuze Bond-kandidaat is, moet nog blijken. Zet 25 augustus trouwens maar in je agenda: dan zien we Elba’s ‘sterke fysieke uitstraling’ weer in een nieuw seizoen van Luther, op BBC First.