Idris Elba is terug in vijfde seizoen Luther

Door Redactie
Idris Elba is terug in vijfde seizoen Luther

Binnenkort keert de grimmige detectiveserie Luther terug op de BBC. Vandaag deelde hoofdrolspeler Idris Elba alvast een video vanaf de set.

Londen

Het heeft een paar jaar geduurd, maar Idris Elba heeft Hollywood weer even verruild voor Londen. Daar zal hij een nieuw seizoen van de hitserie Luther opnemen. In deze duistere politiereeks speelt Elba een rechercheur die soms meer gemeen heeft met de moordenaars en misdadigers dan hij wil toegeven. In juni werd al bekend dat er gewerkt wordt aan het vijfde seizoen van de BBC-serie. Vandaag liet Elba via een video op Twitter weten dat de opnames inmiddels in volle gang zijn!

Sadistisch

Volgens de Britse omroep wordt John Luther in het nieuwe seizoen ‘opnieuw geconfronteerd met de duistere dieptes van menselijke verdorvenheid.’ Nachtelijk Londen wordt geteisterd door een reeks sadistische moorden en Luther moet uitzoeken wie er achter deze gruwelijke misdaden schuilgaat. Gelukkig staat hij er niet alleen voor. Zijn nieuwe collega Catherine Halliday zal hem assisteren in het onderzoek. Halliday zal worden gespeeld door Wunmi Mosaku, bekend van de Netflix-series Fearless en The End of the F***ing World.

Het is nog niet bekend wanneer het vijfde seizoen van Luther van start gaat.