Bond 25 pas eind 2020?

Veronica Superguide logo
Bond 25 pas eind 2020?

Bond 25 pas eind 2020?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Toen eerder deze week bekend werd dat Danny Boyle aan de kant was geschoven als regisseur van de 25e James Bond-film, werd al duidelijk dat de nieuwe 007 later uit zou komen. Het was echter nog niet duidelijk hoeveel vertraging de productie op zou lopen. Volgens het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter moeten we nu een jaar langer wachten, aangezien de film pas eind 2020 in première zal gaan.

Vol jaar vertraging

Voornaamste reden voor dit volle jaar vertraging zou zijn dat er niet alleen een nieuwe regisseur moet komen, maar ook een heel nieuw script. Vaste Bond-scenaristen Neal Purvis en Robert Wade hadden al een scenario geschreven voordat Boyle aan boord kwam, alleen de producenten lieten dit script vervolgens links liggen zodat Boyle met zijn eigen verhaal kon komen, geschreven door zijn vaste scenarist John Hodge (oa Trainspotting 1 & 2, Shallow Grave). Nu zouden Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson helemaal opnieuw willen beginnen. De beide scenario's die al klaarlagen zouden dus in de prullenbak verdwijnen.

Of valt het toch mee?

Maar er gloort hoop, want een andere doorgaans goed geïnformeerde vaksite roept juist dat het wel meevalt met de vertraging. Volgens Deadline kan Bond 25 zelfs nog steeds in november 2019 uitkomen, als ze tenminste binnen twee maanden een nieuwe regisseur kunnen vinden. Dus we mogen nog blijven dromen.

Verlanglijstje met vervangers

De speurtocht naar een nieuwe regisseur zal ook niet meevallen, want naast Boyle stonden onder meer David MacKenzie (Hell or High Water, Outlaw King) en Dennis Villeneuve (Arrival, Sicario, Blade Runner 2049) op het verlanglijstje van de producenten. Die zijn nu druk bezig met andere projecten. Wellicht wordt het dan toch de onbekende Yann Demange, die eerder favoriet was om regisseur te worden van deze jubileum-Bond.

Roddel: Ruzie over schurkenrol gaf de doorslag

Tot slot nog even een verse roddel uit de Britse tabloids over waarom Boyle ontslagen zou zijn: Daniel Craig zou het niet eens zijn met zijn keuze voor wie de schurk moest spelen. De regisseur had de onbekende Poolse acteur Tomasz Kot op het oog, en daar kon Craig zich niet in vinden. Misschien kunnen Boyle en Hodge hun Bond-script nu gaan verfilmen met Idris Elba in de hoofdrol?

Lees verder