Renze Klamer en Fidan Ekiz

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Renze Klamer en Fidan Ekiz

BN'ers springen in de bres voor Fidan Ekiz en Renze Klamer: 'snap hier he-le-maal niks van'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Fidan Ekiz en Renze Klamer kregen deze week opeens te horen dat ze hun NPO 1-talkshow De Vooravond niet meer mogen maken terwijl de twee eind mei nog nietsvermoedend een 'tot volgend seizoen'-groet deden aan hun kijkers. Collega's uit Hilversum steken Fidan en Renze nu een hart onder de riem.

Het kwam voor beiden - zo lijkt het - net als voor de kijker nogal uit de lucht vallen, deze beslissing van de NPO en BNNVARA - zelfs 'schrik van Hilversum' Angela de Jong stond met haar mond vol tanden. De columniste noemt deze wisseling van de wacht 'ongekend wreed' en vindt dat BNNVARA met Renze en Fidan omgaat alsof het 'wegwerpdoekjes van de Action' zijn. 

BN'ers in de bres voor Renze en Fidan

We kunnen toch wel stellen dat menig tv-BN'er het vaker niet dan wel eens is met Angela, zeggen we even zacht uitgedrukt, maar nu zullen ze het vast met haar eens zijn. Onder Renze's nieuwste Insta-post stromen veel 'steunbetuigingen' binnen. "Ongelofelijk... sterkte", liet Jim Bakkum weten. "Het komt goed...❤️", schreef 'ervaringsdeskundige' op het gebied van een gedwongen talkshow-exit Humberto Tan. Actrice Esmee van Kampen: "BIZAR. Het ligt niet aan een ieder van jullie in mijn optiek."

Nog meer BN'er-liefde

"Ik snap hier he-le-maal niks van. Eindelijk weer een duo met een eigen kleur en sfeer…. En dan dit…. ?", aldus Irene Moors. Richard Groenendijk stak Renze ook een hart onder de riem. "Jaaahhh.... Welkom bij tv! Sterkte. ❤️" EO-bekendheid Bert van Leeuwen ging zelfs nog een stapje verder: "Sterkte Renze! Wat een slangenkuil is het toch".

De vervangers van Fidan en Renze

Nou, zo ging dat nog wel even door. Ondertussen kondigde BNNVARA ook alvast aan dat Op1-host Sophie Hilbrand en advocaat Khalid Kasem het tijdslot voortaan mogen overnemen. Overigens niet samen: de talkshow krijgt weer een solo host dus ze gaan het afwisselend doen. Check hieronder ook nog de reacties van Fidan en Renze, die volgers en kijkers bedanken voor hun steunberichten:

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder