Angela de Jong neemt het op voor Fidan en Renze: 'Ongekend wreed'

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong neemt het op voor Fidan en Renze: 'Ongekend wreed'

Angela de Jong neemt het op voor Fidan en Renze: 'Ongekend wreed'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

'Schrik van Hilversum' Angela de Jong neemt op voor Fidan Ekiz en Renze Klamer, die deze week opeens te horen kregen dat ze hun talkshow De Vooravond niet meer mogen maken. Angela spreekt van een 'ongekend wrede' actie van de NPO.

Nog geen jaar geleden begonnen Renze en Fidan vol goede moed aan hun DWDD-vervanger op NPO 1. Nu gooien de NPO en verantwoordelijke omroep BNNVARA alweer het roer om: de show zou niet 'urgent' genoeg zijn en Sophie Hilbrand en advocaat Khalid Kasem mogen de show nu afwisselend gaan presenteren. Angela: "Het plotselinge ontslag van Fidan Ekiz en Renze Klamer bij De Vooravond is zelfs voor Hilversumse begrippen ongekend wreed."

Angela de Jong neemt het op voor Fidan en Renze: 'Ongekend wreed'
Sophie Hilbrand en Khalid Kasem

'Mes in de rug'

Dat schrijft de AD-columniste, die gisteren ook al even inbelde met RTL Boulevard, vandaag in haar nieuwe column. Ze vindt 'mes in de rug' nog licht uitgedrukt voor deze plotselinge switch. "Dat hebben hun bazen bij BNNVara achter hun rug om, dus in het geniep, de afgelopen weken bekokstoofd. Ik kan alleen maar beginnen om te bedenken hoe dat verraad voor ze moet voelen. Een mes in de rug? Dit is een complete Ikea-cassette."

Angela verbaast zich

De columniste vindt dat Fidan en Renze wat minder in vorm waren het afgelopen seizoen. Volgens haar ontbraken "het sprankeltje, de gekkigheid en de uitgesproken, politiek incorrecte meningen die het eerste seizoen kleurden". Maar, zegt ze verbaasd: "Het was ook weer niet zó slecht, dat het ook maar enigszins rechtvaardigt hoe er met hen wordt omgegaan. Helemaal niet als je bedenkt dat Margriet van der Linden wél terugkomt. Hoe lang heeft zij niet de kans gekregen om zich te bewijzen?"

"Bovendien voerden ze een expliciete opdracht uit van de NPO, blijkt nu. Er móest meer entertainment in het tweede seizoen. De onderliggende gedachte laat zich raden: vermaak trekt meer jonge kijkers."

'Wegwerpdoekjes van de Action'

Angela spreekt er schande van dat er zo wordt omgegaan met Fidan en Renze. "Alsof het een stel wegwerpdoekjes zijn van de Action." Nee, dit kan echt niet, briest ze. "Twee jonge, talentvolle mensen zo rücksichtslos af te serveren, zonder kans om zich te verbeteren, doe je niet." Ook werpt ze nog de suggestie op dat de twee er misschien uitgebonjourd zijn om hun eigenzinnigheid en niet-uitgesproken links-meningen. "Je zou het bijna denken."

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder