Angela de Jong over stoppen De Vooravond: ‘Fut was eruit’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong over stoppen De Vooravond: ‘Fut was eruit’

Angela de Jong over stoppen De Vooravond: ‘Fut was eruit’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Fidan Ekiz en Renze Klamer stoppen met De Vooravond. Het programma miste "urgentie". Angela de Jong is niet erg verbaasd over het besluit: “De fut leek er een beetje uit.” 

De Vooravond mist 'urgentie'

BNNVARA laat weten dat Fidan Ekiz en Renze Klamer stoppen als presentatoren van De Vooravond. Gert-Jan Hox, directeur content van BNNVARA: "[Renze Klamer en Fidan Ekiz] zijn als duo met in elkaar in het diepe gesprongen. (…) Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken."

Renze Klamer staat perplex

Renze laat op Twitter weten perplex te staan: “Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen twee de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt, mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen.” Ook Fidan heeft gereageerd, maar dan met een stuk minder woorden…

Angela de Jong hoorde het al rommelen

AD-columniste Angela de Jong wordt door RTL Boulevard om een reactie gevraagd: “Ik ben niet heel snel sprakeloos, maar toen ik dit vanmiddag las, moest ik wel even gaan zitten.” Of nou ja, als Angela verder praat, blijkt de verrassing eigenlijk wel mee te vallen: “Ik hoorde de afgelopen week al dat het rommelde.” Ook Angela, die eerder nog zo positief was, had dit seizoen trouwens al twijfels: “De fut leek er een beetje uit.”

Valt het doek ook voor talkshow M?

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem nemen het stokje van Renze en Fidan over. Zij presenteren het praatprogramma, dat mogelijk nog een andere naam krijgt, vanaf eind augustus om beurten. Laten we hopen dat zij de “urgentie” wel weten te brengen. Volgens de altijd uitgesproken Angela is NPO-omroepdirecteur Frans Klein namelijk sowieso niet tevreden met de programmering rond 19:00 uur. Dat betekent dat ook Margriet van der Linden haar show M wel eens zou kunnen sneuvelen…

RTL Boulevard zie je elke werkdag om 18:35 op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder