Theo in Big Brother

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Theo in Big Brother

Big Brother-Theo klapt uit de school: 'livestream loopt achter'

|
|

Laatste update:

De spraakmakende ex Big Brother-kandidaat Theo Sijtzema, aka Terror Theo, gooit al zijn ergernissen over de RTL-show eruit in een fel interview met De Telegraaf. Pak die popcorn er maar bij want Theo laat geen spaan heel van het toch al controversiële programma...

Theo schiet uit zijn slof tegen de makers van de show die hij zo'n twee weken na de start zelf verliet. "Ze hebben mij weggezet als een soort van gek. Het negatieve wat er in het huis speelde, wordt door de makers zelf veroorzaakt. Ze hebben zoveel geplakt en geknipt", sneert hij. "En wat helemaal treurig is, dat veel gesprekken waarin ik mijn ongenoegen uitte, ook op de livestream zijn weggedraaid. Alsof niemand het mocht weten. Big Brother zegt niet voor niks: ’mijn huis, mijn regels’."

'Livestream is niet live'

Theo maakte vooraf een afspraak met een goede vriend van 'm. "Zodra hij zag dat ik als een gekkie neergezet zou worden op tv, dan zou hij mij waarschuwen. We hadden een code, die hij dan vanaf de buitenkant van het Big Brother-huis naar mij zou schreeuwen. Via de livestream kon hij zien of ik buiten was. Op een dag hoorde ik die code roepen. Toen was het voor mij duidelijk, dat het avontuur over was." Volgens de rasechte Amsterdammer is die livestream trouwens ook niet... live.

We hebben een podcast met kijktips!

Theo is er klaar mee

De oud-deelnemer claimt dat de livestream nogal achterloopt op de werkelijkheid. "Met wat er in het huis gebeurt en wat je live ziet, zit tien minuten verschil." Na dit interview hoopt hij nooit meer herinnerd te worden aan zijn tijd in de moeder aller realityshows. "Als mensen vragen: ’Ben jij van Big Brother?’ geef ik als antwoord: ’Dat is mijn tweelingbroer.’ Ik hoef geen bekende Nederlander te worden. Er staat een hele dikke streep onder."

Big Brother-Theo klapt uit de school: 'livestream loopt achter'

Reactie van de producent

De Telegraaf vroeg ook om een reactie van EndemolShine Nederland, de producent van Big Brother. Een woordvoerder veegt de vloer aan met Theo en zijn claims. "Het klopt dat de livestream niet gelijk loopt met de uitzending. Er is een vertraging van slechts twee minuten. Dat heeft te maken met eventuele calamiteiten."

Geen gekkie

"Wij zetten Theo niet als gekkie neer zoals hij zegt. Het kan zijn dat hij dat zo ziet of voelt, maar dat is in ieder geval niet onze intentie", gaat de woordvoerder verder. "Verder heeft Theo inderdaad aangegeven in de dagboekkamer dat hij wilde dat dingen anders zouden gaan. We hebben daar op sommige momenten gehoor aan gegeven, maar het blijft Big Brother: zijn huis, zijn regels." Dit is nu eenmaal het experiment, aldus EndemolShine. "Een pittig experiment, zo blijkt. Ook waren alle huisregels vooraf bekend bij de bewoners. Zodra de regels worden geschonden, worden de bewoners daar op aangesproken."

Dit zei Theo eerder nog over zijn exit: 

Big Brother is iedere doordeweekse dag om 21:30 uur te zien op RTL5 of 24/7 via de livestream op Videoland. Lees hier het hele interview met Theo.

Lees verder