• DC

Bevestigd: Henry Cavill stopt als Superman

Henry Cavill hangt toch zijn rode cape aan de wilgen. De Britse acteur geeft via Instagram een verklaring waarin hij zegt dat zijn tijd als Superman erop zit. "De wisseling van de wacht is iets dat gebeurt, dat respecteer ik."

Henry Cavill Man of Steel

De acteur heeft een gesprek gehad met regisseur James Gunn en producer Peter Safran, schrijft hij. Dit duo is de nieuwe leiding van de DC filmtak bij Warner Bros. Henry vindt het "niet makkelijk" om het slechte nieuws te delen, vooral omdat hij in oktober zijn terugkeer als de superheld had aangekondigd. "Maar dat is het leven."

Superman blijft

James Gunn en Peter Safran hebben "een universum om op te bouwen". Hij wenst hen en de rest van de crew "heel veel succes". "Voor degenen die aan mijn zijde stonden al die jaren", vervolgt hij, "we mogen even balen." Maar we moeten volgens hem onthouden dat Superman er "nog steeds is".

Henry Cavill vertolkte de rol van Clark Kent en de superheld nog in 2016 in de film Batman v Superman: Dawn of Justice. Hij was in 2013 voor het eerst te zien als Superman in de film Man of Steel.

James Gunn geeft eerste details van nieuwe Superman-film

James Gunn reageert via Twitter ook op Henry’s vertrek en zegt dat ze andere filmprojecten met de acteur hebben besproken. Ook verklapt hij al wat details van de volgende Superman-film, die hijzelf schrijft. Die moet gaan over een jongere versie van Clark Kent en hoe hij moet leven met zijn superkrachten. Hij belooft ook dat het oorsprongverhaal van Superman wordt overgeslagen, want die hebben we al genoeg in films gezien.

Henry Cavill is volgend jaar nog wel te zien in het derde seizoen van The Witcher, maar vertrekt daarna ook bij de Netflix-serie.

Bron: ANP / Veronica Superguide