Better Than Ever: Oud-winnares Idols Raffaëla open over heftige periode vol drugsgebruik

Better Than Ever is terug en beter dan ooit! De eerste aflevering van het tweede seizoen gaat goed van start met ontroerende optredens van oud-deelnemers van talentenshows. Zo ook Raffaëla Paton. De oud-winnares van Idols is open over een heftige periode in haar carrière. 

Better Than Ever

Je zou ze bijna vergeten, maar Better Than Ever geeft oud-deelnemers van talentenshows zoals Idols of X-Factor weer een podium. Oude tv-gezichten met een gouden strot maken een heuse comeback op een intiem podium. Onder 'begeleiding' van Waylon en presentator Martijn Krabbé bereiden ze zich voor op het optreden van hun leven. Hoe gaat het nu met ze?

Idols

Deze aflevering krijgen we te horen hoe het nu eigenlijk gaat met Raffaëla. De 39-jarige zangeres won in 2006 Idols en zagen we daarna nog regelmatig verschijnen op de buis. Raffaëla deed ook nog mee aan The Voice of Holland en we konden haar horen in Beste Zangers. En toen bleef het stil rondom de zangeres. Dat had een heftige reden. 

De tekst gaat verder onder de video

Kritiek

"Ik ben gelukkiger dan ooit", vertelt Raffaëla over haar leven. Dat heeft even moeten duren, want de tijd na het winnen van Idols is geen pretje geweest. "De druk was heel hoog destijds", zegt de zangeres daarover. Raffaëla was in een klap behoorlijk beroemd in Nederland en dat staat helaas automatisch gelijk aan bakken met kritiek. De zangeres kon daar helemaal niet tegen. Toen ze een opmerking las over haar gewicht, ging het meteen bergafwaarts met haar leven. 

Drugsverslaving

Raffaëla baalde van haar gewicht en toen een vriendin speed voorstelde 'omdat je daar lekker snel van af kan vallen' raakt ze snel verslaafd aan verdovende middelen. Ze snuift in die tijd lijn na lijn weg en staat eigenlijk vrijwel altijd onder invloed op het podium. In Better Than Ever staat ze voor het eerst nuchter op het podium en viert Raffaëla dat ze inmiddels tien jaar clean is. Dat verhaal hakt er ook behoorlijk in bij kijkers: "Wat een verhaal."

Better Than Ever is iedere donderdagavond rond 20.30 uur te zien op RTL 4.