Beauty and the Beast-prequel komt naar Disney+

Beauty and the Beast
© Brunopress

Kom erbij, kom erbij: zet je zorgen maar opzij! Disney werkt aan een prequelserie op de geliefde film Belle en het Beest. De Disney+-serie draait om de avonturen van Gaston en zijn handlanger LeFou.

De nieuwe serie draait helemaal om de brutale Gaston (Luke Evans) en zijn knecht LeFou (Josh Gad). De twee gaan samen op reis door het magische koninkrijk uit de film, met de stiefzus van LeFou, de beeldschone Tilly (Brianna Middleton). Geruchten over de serie gingen al een tijdje rond, maar nu is het officieel!

Prequel op Beauty and the Beast

Het trio beleeft het ene na het andere avontuur in het koninkrijk waar Beauty and the Beast zich afspeelt. In de film zien we maar een heel klein deel van de magische wereld, en in de prequelserie komen we er véél meer over te weten. Niet alleen waarom de stoere Gaston bevriend is met de halvegare LeFou: de heks die de prins omtoverde in een lelijk beest wordt óók flink uitgediept.

Beauty and the Beast op Disney+

Beauty and the Beast wordt een achtdelige musicalserie, die verschijnt op Disney+. De muziek is geschreven door Alan Menken, die acht Oscars won voor de muziek in o.a. Beauty and the Beast, Aladdin en The Little Mermaid.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Of Dan Stevens en Emma Watson te zien zijn als het beest en Belle in de prequel is op dit moment nog niet bekend. Het zou kunnen, maar aangezien de serie zich een paar jaar vóór de film afspeelt rekenen we er niet op. Of misschien als leuke cameo! Wanneer de nieuwe serie op Disney+ verschijnt is nog niet bekend: we verwachten op zijn vroegst eind 2022.

Win het weekend van je dromen!