Beauty and the Beast breekt meteen record in Nederland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beauty and the Beast breekt meteen record in Nederland

Beauty and the Beast breekt meteen record in Nederland

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Beauty and the Beast draait eindelijk in de Nederlandse bioscopen. Bij Disney mogen ze in hun handjes knijpen: de film heeft namelijk de beste opening van het jaar.

Record

Op de allereerste dag dat Beauty and the Beast draaide, kwamen er 32.000 bezoekers op af. Hiermee overtreft de liveactionfilm Fifty Shades Darker. Beauty and the Beast is in Nederland te zien in 144 zalen. Natuurlijk brengt het Nederlandse succes slechts een schijntje van de totale opbrengst op voor Disney. Wereldwijd verdienden ze in twee weken tijd al zo’n 750 miljoen euro met de film.

Beauty and the Beast

Beauty and the Beast vertelt het verhaal van Belle, die altijd met haar neus in de boeken zit. Wanneer haar vader gevangen wordt genomen in het kasteel van het angstaanjagende Beest, besluit zij zijn plaats in te nemen. Belle raakt bevriend met het personeel, dat net als het Beest vervloekt werd door een heks. Vindt hij ware liefde, die niets met uiterlijk te maken heeft, dan kan deze betovering verbroken worden. Belle zou daar weleens een heel grote rol in kunnen spelen. Maar is ze op tijd?

Ophef

Vanwege de aanwezigheid van een homoseksueel karakter, Le Fou, die een oogje heeft op Gaston, ontstond er ophef rondom Beauty and the Beast. In sommige landen werd besloten er een 16+ film van te maken en andere landen banden de film in zijn geheel. Natuurlijk is dat in Nederland totaal niet aan de orde en kunnen wij nog weken, dan wel maanden van Beauty and the Beast genieten.

Lees verder