Beau van Erven Dorens in talkshow Beau, foto: William Rutten

Veronica Superguide logo
Beau van Erven Dorens in talkshow Beau, foto: William Rutten

Beau bij DWDD: ‘als het niet lukt, ontsla ik mezelf’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Beau van Erven Dorens maakt nu al bijna een maand talkshow Beau op RTL 4. Het begon lekker, maar zijn kijkcijfers beginnen inmiddels aardig te zakken. Beau zou de eerste zijn die er de stekker hoogstpersoonlijk uittrekt!

Gisteren keken er ruim 400.000 mensen naar Beau. Geen topcijfers dus. Dat weet de presentator zelf maar al te goed, zo vertelde hij zojuist in De Wereld Draait Door. Maar, zegt ‘ie, “als je bent geweest waar ik ben geweest – de goot – laat je dat makkelijker gaan.”

Beau ontslaat zichzelf

Mocht het écht zover komen dat er steeds minder mensen kijken, zou Beau het desnoods zelf afkappen. “Áls ik het al tot de Kerst haal, anders ontsla ik mezelf”, zo zegt hij wanneer Matthijs vraagt hoe zijn show verschilt van Eva Jineks versie. Zij neemt in januari zijn plekje over.

De tafel van Beau

Komt er nu een tafel of niet? Matthijs van Nieuwkerk vroeg Beau naar zijn bank en klein bureau – een setting waar veel kritiek op komt. Beau: “Waarom zitten mensen aan een tafel? Ik kom er nu achter waarom. Je mist een beetje de dynamiek. Je mist dat je met elkaar kan praten zoals we nu doen.” Hij klimt vervolgens op de DWDD-tafel en begint te meten met een meetlint. Kortom: verwacht binnenkort een bank bij Beau!

Lees verder