Pieter, Beat Me

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pieter, Beat Me

Beat Me-kijkers nemen het op voor kandidaat Pieter

|
|

Laatste update:

Ondanks de vrij negatieve reacties op de allereerste aflevering zorgde de derde episode van Beat Me: The Five Knock-Outs alsnog voor wat rumoer op Twitter. De kijkers zijn het namelijk niet eens met een keuze van de jury.

Uitbetalen of doorgaan?

In dit nieuwe SBS-zangprogramma nemen artiesten uit verschillende genres het tegen elkaar op in een muzikaal duel. De kandidaten die hun duel winnen, gaan door naar volgende week om het dan opnieuw op te nemen tegen vijf nieuwe uitdagers. Een duel is echter niet zonder risico: bij elke keer dat ze winnen, worden ze meer geld waard. Maar alleen als ze zich op tijd terugtrekken of uiteindelijk winnen, krijgen ze dit geld.

'Goede zanger'

Genoeg gepraat over de inhoud. Deze week ging kandidaat Pieter voor alweer de derde keer de uitdaging aan. Met Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn en Telkens Weer overtuigde hij de afgelopen weken zowel de juryleden als de kijkers, en vooral die laatste had hij deze week met Als Alle Lichten Zijn Gedoofd weer in zijn zak. 

Benieuwd hoe het klonk? Je hoort het optreden hieronder.

Juryleden niet overtuigd

De juryleden - Jamai, Glennis en gastjurylid Jim - hadden daarentegen hun twijfels. "Ik had eigenlijk gehoopt dat we nu iets anders zouden horen. Je bent een beetje in diezelfde vibe gebleven en mij heb je daarentegen niet overtuigd", liet de strenge en rechtvaardige Jamai weten. Glennis sloot zich daarbij aan. "Met dit nummer heb je me niet overtuigd. Nu bleef het leeg." Zij verdeelden hun 30 punten dan ook ten gunste van zijn concurrent: 19 voor de Bob Marley-band de Rootsriders en 11 voor Pieter.

Met de hakken over de sloot

Gelukkig voor de jonge zanger verloor hij niet direct zijn geld. Het was namelijk de 70-koppige jury die hem uiteindelijk het voordeel van de twijfel gunde: met 54 tegen 46 stroomde Pieter alsnog door naar volgende week. En dat voelde voor de kijkers als een opluchting.

Lees de reacties hieronder! 

Beat Me: The Five Knock-Outs is iedere zaterdag om 20.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder