Batgirl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Batgirl

Batgirl-regisseurs wilden filmbeelden op hun smartphone smokkelen

|
|

Laatste update:

Regisseursduo Bilall Fallah en Adil El Arbi was net zo geschokt door het annuleren van hun Batgirl-film als wij. In een nieuw Franstalig interview (vertaald in de video hieronder) vertellen de Marokkaans-Belgische filmmakers dat ze de filmbeelden wilden redden, maar het was al te laat. “Ga je gang! Schiet het op je telefoon!”

Batgirl weg

Warner Bros. gooit het roer om en helaas willen ze geld besparen door de Batgirl-film voor HBO Max te stoppen. Op z’n minst bizar want de film, met Leslie Grace in het masker, is al helemaal opgenomen.

Bilall en Adil leggen uit dat ze vrijwel gelijk na de beslissing geen toegang meer hadden tot de beelden. Ze vertellen ook dat ze de beelden op hun smartphone wilden meenemen, maar dat kon niet meer. “We dachten… fucking shit! We hebben niet eens meer de scènes met Batman erin.” Michael Keaton zou in Batgirl terugkeren als een oudere Batman. Hij speelde de superheld in de eerste twee films van Tim Burton.

Batgirl maken kost meer geld

Natuurlijk hopen de regisseurs dat ze de film ooit nog kunnen uitbrengen, maar daarvoor zijn wel flinke knaken nodig. Alle beelden heeft Warner Bros., maar het duo was midden in het monteren van de film. Daarna zouden alle computereffecten nog voor Batgirl gemaakt moeten worden.

Bilall en Adil onthullen ook hoe Warner Bros. het nieuws aan ze bracht. “Ze vertelden ons dat het niet aan ons of aan actrice Leslie Grace lag, of zelfs de kwaliteit van de film. […] Warner Bros. legde uit dat het stopzetten een strategische beslissing was, een verandering in management zodat ze wat centen konden besparen.”

Warner Bros. heeft naast Batgirl nog meer films en series stopgezet, met name voor hun streamingdienst HBO Max. Daarop startte deze week wel hun grootste serie, House of the Dragon.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder