Harry Potter en Hermelien op Zweinstein

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Harry Potter en Hermelien op Zweinstein

Back to school! Scholen waar we graag een jaartje studeren!

|
|

Laatste update:

Als je op school zit wil je eraf, en als je eraf bent wil je weer terug! Zo gaat het al miljoenen jaren, verzekerde onze geschiedenisleraar ons. Op deze scholen is het leven wel héél erg interessant!

De ene school is de andere niet; dat is in het echte leven zo, en ook in films en series. In veel high school-films staan de studenten elkaar letterlijk naar het leven, maar dat is op deze gave scholen niet het geval. Ze zijn soms levensgevaarlijk, maar zó cool dat het het waard is!

Rydell High School

Grease

Verschillende ‘gangs’ strijden om de eer op Rydell High, maar over het algemeen is het een gezellige boel op deze school. De studenten zingen te pas en te onpas, en lossen conflicten vaak op met… dansen! Dit zorgt trouwens meteen weer voor nieuwe problemen, maar goed. Een mens moet iets te doen hebben, zo verzekerde onze godsdienstleraar ons. Wist je trouwens dat Grease waarschijnlijk een prequel krijgt?

Grease draait om een onschuldige tijd, waarin jongeren elkaar na school niet mepten in het fietsenhok, maar hun ruzies uitvochten in levensgevaarlijke, Mad Max-stijl hot rod-races! Veel gaver, aldus onze lerares maatschappijleer!

Xavier’s School For Gifted Youngsters

X-Men

Charles Xavier is ’s werelds krachtigste telepaat en vangt jonge mutanten op in zijn school, om ze om te leren gaan met hun bizarre krachten. Degenen die hier het best in slagen stromen door naar de beroemde X-Men: mutanten die de vrede willen bewaren tussen mensen met superpowers en normale, doodsaaie peeps die de helden haten.

Wolverine, Cyclops, Storm: ze gingen allemaal naar deze school en sommigen werden zelfs leraren op Xavier’s School. Hoewel het opleidingsinstituut om de haverklap aangevallen wordt, en in de as gelegd, zouden we hier best een paar jaar willen doorbrengen. Lekker hangen met Wolverine, Colossus, Rogue en Jean Grey. Verliefd worden op Mystique die in iedereen (iedereen!) kan veranderen, games spelen op Cerebro (de computer van een miljard dollar), en als je goed je best doet af en toe een paar boosaardige schedels kraken. Wat wil je nog meer? Nou... een goede film zou eerlijk gezegd wel weer eens leuk zijn.

Professor Xavier heeft het beste met de mensheid voor, en neemt zijn leerlingen ook altijd serieus. Dat is het voornaamste verschil met bijvoorbeeld The Umbrella Academy; een soort Xavier’s School maar dan met heel veel kindermishandeling. Hoe minder kindermishandeling hoe beter, zo wist onze gymleraar ons te vertellen.

McKinley High

Glee

De buitenbeentjes van McKinley High klitten samen in de ‘glee’-club; het studentenkoor. Allemaal hebben ze zo hun problemen. De ene durft niet uit de kast te komen vanwege zijn dreigende vader, de andere zit in een rolstoel, maar samen weten ze de problemen (meestal) op te lossen.

De serie is misschien een beetje zoetsappig voor veel kijkers, maar de gymlerares Sue Sylvester (Jane Lynch) die het koor kapot wil maken omdat ze een deel van haar budget opslokken, zorgt toch voor aardig wat venijn. ‘Maar de medestudenten gooien de glee-leden toch de hele tijd slush puppies in hun smoel?’ Ja, eh… die moeten toch wat te lachen hebben?

Horace Green Prep School

School Of Rock

Jack Black die les geeft over muziek? Hij behandelt beroemde rockmuziek door de decennia heen? Lekker nummers van The Ramones, Led Zeppelin, AC/DC, The Doors, Bowie en Metallica er doorheen knallen? Waar kunnen we ons inschrijven?

Blacks personage doet het eigenlijk alleen maar om wraak te nemen op zijn oude band en geeft niet eens echt les op de school. Toch worden zijn leerlingen er uiteindelijk beter van!

Zweinstein

Harry Potter

Iedereen die met magische krachten geboren wordt, ontvangt ooit een brief van een bekende toverschool. In de wereld van Harry Potter is Zweinstein (Hogwarts) de bekendste, maar mogelijk heeft elk land zijn eigen magische opleidingsinstituut, goed verborgen voor de rest van de wereld (in Nederland staat er bijvoorbeeld eentje in Delfzijl). De trein die leerlingen van Londen naar Zweinstein rijdt, rijdt op tijd én iedereen gedraagt zich netjes: magie!

De leerlingen worden onderverdeeld in vier huizen door een pratende hoed, waar Dreuzels (mensen zonder magie) doorgaans een citotoets moeten afleggen, ofzo. De lessen op Zweinstein zijn reuzespannend en het curriculum bevat o.a. vliegen op bezemstelen, zeldzame kruiden vinden, jezelf verdedigen tegen boze monsters en tovenaars.

Het leven op Zweinstein is trouwens best gevaarlijk (boze monsters en tovenaars!), maar de meeste tovenaarsleerlingen overleven deze risico’s door moedig te zijn en samen te werken. Blijf wel uit de buurt van ene Harry, want die trekt problemen aan als Mystique louche aanbidders!

De school is het mooist in de kerstperiode, als de tovenaars die meester zijn over alle tijd en materie; die de realiteit kunnen vormgeven met hun gedachten, vieren dat Jezus is geboren.

Op welke school zouden jullie wel een jaartje over willen doen?

Lees verder