Vijf redenen waarom we niet kunnen wachten op The Umbrella Academy

Door Redactie
Vijf redenen waarom we niet kunnen wachten op The Umbrella Academy

Deze week gaat The Umbrella Academy in première bij Netflix. Wij leggen je haarfijn waarom je deze prettig gestoorde superheldenserie niet wil missen!

1. Superhelden met een twist

De Netflix-serie The Umbrella Academy is gebaseerd op de gelijknamige stripserie van Gerard Way en Gabriel Bá. Hierin worden op één dag 43 baby’s geboren van moeders die tot op de dag van de bevalling niet eens zwanger leken. Zeven van deze kinderen worden opgevangen door de excentrieke miljonair Sir Reginald Hargreeves. Hij ontdekt dat dit zevental bijzondere krachten heeft en leidt ze op tot superhelden op de Umbrella Academy. Maar als Hargreeves onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, moet dit onwaarschijnlijke superheldenteam zijn eigen weg zien te vinden in een wereld vol dreiging en gevaar.

2. Prijswinnend bronmateriaal

The Umbrella Academy verscheen eerder bij stripuitgeverij Dark Horse. Hier kunnen superheldenfans terecht die even wat anders willen dan het formulewerk van Marvel en DC. De comic knipoogt naar de klassieke X-men, maar biedt genoeg zwarte humor, bizarre personages en weirde superschurken om op eigen benen te kunnen staan. De stripserie won niet voor niets een prestigieuze Eisner Award, ofwel de Oscar voor comics.

3. Ellen Page

De rol van Vanya, de enige studente aan de Umbrella Academy die ogenschijnlijk geen speciale krachten bezit, wordt gespeeld door Ellen Page. Zij maakte naam met de psychologische thriller Hard Candy en de hartverwarmende komedie Juno. Die laatste film leverde haar direct een Oscar-nominatie op. Daarnaast heeft ze ook de nodige ervaring in het superheldengenre. Zo speelde zij Kitty Pryde in twee X-Men-films en was zij te zien als sadistische sidekick in Super, de uitstekende superheldenkomedie van James Gunn. Ironisch genoeg lag zij deze week nog in de clinch met Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt.

Vijf redenen waarom we niet kunnen wachten op The Umbrella Academy

4. Goeie recensies

De mensen die The Umbrella Academy al hebben gezien, zijn voor een groot deel enthousiast. Hij scoort niet voor niets een nette 76% op Rotten Tomatoes. De Netflix-serie wordt geprezen om zijn originele verhaal, de emotionele lading en de prima cast. “Als dit het begin is van de nieuwe superheldennorm op Netflix, is dit een griezelig goede start”, aldus The Washington Post.

5. Een chimpansee in een maatpak

Zoals gezegd zit The Umbrella Academy vol met maffe personages, waaronder Batman-wannabe’s, tijdreizende huurmoordenaars en drugsverslaafde superhelden die kunnen communiceren met geesten. En dan hebben we de grootste troef van The Umbrella Academy nog niet eens genoemd: Pogo, een deftig pratende chimpanseebutler in een maatpak! Vraag niet hoe het kan (dat wordt toch niet uitgelegd in de serie), maar profiteer ervan!

The Umbrella Academy is vanaf 15 februari te zien op Netflix.

Vijf redenen waarom we niet kunnen wachten op The Umbrella Academy