De regisseurs van Avengers: Endgame zetten hun zinnen op Strijd Der Planeten!

Veronica Superguide logo
De regisseurs van Avengers: Endgame zetten hun zinnen op Strijd Der Planeten!

Avengers-regisseurs verfilmen Strijd Der Planeten!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De regisseurs van Avengers: Endgame hebben nóg een serie uit hun jeugd opgeduikeld om te verfilmen. Mogelijk ken je ‘m zelf ook: het gaat om Battle Of The Planets, in Nederland bekend als Strijd Der Planeten!

Joe en Anthony Russo, de regisseurs van Captain America: The Winter Soldier, Civil War, Avengers: Infinity War én Endgame hebben de rechten bemachtigd om een Battle Of The Planets-film te produceren. Het is mogelijk (maar nog niet zeker) dat ze hem meteen ook regisseren.

Om het te vieren kijken we nog maar eens naar de Nederlandse intro van Strijd Der Planeten. Je merkt wel dat het vertalen van tekenfilms in die tijd nog in de kinderschoenen stond: “Het G-Force-team beschermt de wereld tegen buitenaardse aanvallen vanuit het heelal!” Het G-Force-team zelf klinkt alsof ze de hele dag van de valium zaten te snoepen. Maar wat vonden we het mooi!

Battle Of The Planets

Strijd Der Planeten was een behoorlijk gekuiste versie van het Japanse Science Ninja Team Gatchaman. Het G-Force-team nam het in futuristische robotpakken en voertuigen op tegen de schurk Zoltar, die namens een gloeiend hoofd het hele heelal wilde veroveren. Kenners ontdekken veel overeenkomsten met Japanse Sentai-shows als Power Rangers!

Meestal redde G-Force op het allerlaatste moment de wereld, dankij hun onverwoestbare ruimteschip dat in de serie zo'n beetje het antwoord was op elk probleem!

In het land van de Rijzende Zon deden ze niet zo moeilijk over keihard geweld, scheldwoorden en transgender-personages. In Amerika en Europa gingen ze eerst met een snoeischaar langs de grofste inhoud. Een paar jaar geleden verscheen er in Japan al een real-life Gatchaman-film. Misschien geeft het al een klein voorproefje wat we van een Battle Of The Planets-film kunnen verwachten.

De laatste tijd lijkt er een run op oude tekenfilms die verfilmd worden. Strijd Der Planeten stond vrij hoog op ons wensenlijstje. Check dit artikel er maar eens op na! Wanneer Strijd Der Planeten moet verschijnen is nog onduidelijk; het zal nog wel een paar jaar duren, maar het is leuk om te weten dat er aan gewerkt wordt!

Lees verder