Astrid Holleeder: ‘Bang dat Miljuschka voor galg en rad opgroeide’

Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen is tegenwoordig een culinaire superster, met zelfs haar eigen magazine. Haar moeder Astrid Holleeder was echter bang dat haar dochter voor galg en rad zou opgroeien, zo schrijft ze in Miljuschka Magazine.

In het éénmalige tijdschrift schetst Astrid een liefdevol levensverhaal over haar dochter Miljuschka. De kleine Miljuschka was al vroeg geïnteresseerd in eten, en achteraf is het alleen maar logisch dat ze er nu haar werk van heeft gemaakt.

Haar moeder Astrid zweette wel peentjes toen haar dochter in de puberteit kwam. “Ik was blij dat je een leuk nieuw vriendinnetje had gevonden op school, want je was toch altijd een beetje een buitenbeentje. Ik zag volstrekt niet aankomen dat jullie voor het wegnemen van een trui samen op politiebureau Warmoesstraat terecht zouden komen. Mijn hoofd explodeerde. Ik kon niet bedenken waarom je zoiets deed.”

Maffiafamilie

“Je had geld. Je werkte bij de pizzeria en je wist dat je alles kon krijgen wat je wilde.Ik was boos, teleurgesteld en vooral bang. Bang dat je hiermee het beeld bevestigde dat de buitenwereld van onze familie had: een maffiafamilie waarin de kinderen voor galg en rad opgroeiden. (…) Ik was doodsbenauwd dat ik de kinderbescherming op de stoep zou krijgen en jij van mij zou worden afgenomen.”

Miljuschka kwam er uiteindelijk goed mee weg. “Als boetedoening moest je vruchtensapjes persen bij La Place. Ze hadden je geen groter plezier kunnen doen.”

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

Miljuschka de keuken-queen!

Miljuschka is te volgen als food-expert bij RTL Boulevard. Ook staat een flink aantal van haar 24 Kitchen-programma’s op Disney+. Kijk, dat is beter dan piepers jassen in de gevangenis.