Misdaadserie Judas krijgt mogelijk tweede seizoen

Door Redactie
Gijs Naber, Judas, Seizoen 2

De misdaadserie Judas naar het gelijknamige boek van Astrid Holleeder krijgt mogelijk een tweede seizoen. Dat verklapte regisseur Joram Lürsen zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune!

Voordat fans massaal beginnen te juichen, moeten we toch nog even een slag om de arm houden. Het is namelijk nog niet helemaal rond.

Eerste contact

Regisseur Joram Lürsen maakt alleen duidelijk dat ze er mee bezig zijn. "We overwegen een tweede deel te maken", vertelt hij in het radioprogramma De Perstribune. Er is daarom alvast contact gelegd met Astrid en zus Sonja. "Maar je moet er altijd heel geheimzinnig over doen." Hij heeft hen verder niet gesproken over het proces en de dreiging. "We zijn echt aan het praten over een eventueel tweede deel." 

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

Waargebeurde bandjes

Judas focust zich op de familie Holleeder, tot het moment dat Astrid Willem verraadt. Veel mono- en dialogen in de serie zijn gebaseerd op waargebeurde bandjes waarop de topcrimineel is te horen. Marit van Bohemen die de rol van Sonja speelt, probeerde voor de opnames van het eerste deel zelf ook geluidsfragmenten op te nemen. Maar daar werd logischerwijs direct een stokje voor gestoken.

Bekijk hieronder nog eens de trailer.

Wanneer we zeker weten dat er een tweede seizoen komt, laten we dat weten!