Curieus incident bij Holleeder-proces: RTL bekent serie van bestseller Judas te maken

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Curieus incident bij Holleeder-proces: RTL bekent serie van bestseller Judas te maken

Curieus incident bij Holleeder-proces: RTL bekent serie van bestseller Judas te maken

|
|

Laatste update:

Er wordt gewerkt aan een serie over Astrid Holleeders bestseller Judas. RTL wilde het nieuws eigenlijk nog niet bekendmaken, maar liep tijdens het Holleeder-proces op bizarre wijze tegen de lamp!

Tijdens de zitting vandaag, in de zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam, werd een aanwezige de zaal uitgebonjourd. De persoon maakte geluidsopnames tijdens de getuigenis van Sonja Holleeder. Aanvankelijk dacht men dat het om een journalist ging, maar het bleek actrice Marit van Bohemen te zijn!

Persona non grata

Van Bohemen wilde de getuige op tape hebben, omdat ze in de nieuwe serie de rol van Sonja speelt. RTL Boulevard ontdekte na enig onderzoek dat er inderdaad een serie over de familie in de maak is.

De voorzitter van de rechtbank was onverbiddelijk, zo meldt Het Parool. De geluidsopnames werden gewist en Van Bohemen is niet meer welkom bij het proces. Hoe ze precies toegang kreeg tot de zitting is momenteel onbekend. De actrice zegt zich ‘dood te schamen’, en meldt verder dat ze zich van geen kwaad bewust was.

Judas gaat internationaal

Judas, waarvan ruim 500.000 exemplaren verkocht zijn, is het verhaal van Astrid Holleeder; de zus van Sonja en Willem. Willem Holleeder wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Volgens Astrid drukte Willems criminele carrière zwaar op het gezinsleven: in het boek vertelt ze hóe ze bewijzen tegen haar broer verzamelde en waarom.

Vorig jaar werd al bekend dat de rechten op Judas verkocht zijn aan Amblin Entertainment en Atlas Entertainment. Een Amerikaanse versie van het verhaal zit dus in het vat!

Wanneer Judas uitgezonden wordt is nog niet bekend. De serie wordt gemaakt onder de vlag van Videoland en krijgt zes afleveringen.

Lees verder