Chris Evans en Anthony Mackie in Avengers: Endgame

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Evans en Anthony Mackie in Avengers: Endgame

Anthony Mackie tóch nieuwe Captain America

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Toen Chris Evans stopte als Captain America, na Avengers: Endgame, was het een tijdje onduidelijk wie het schild met de ‘stars and stripes’ moest dragen. In de Marvel-comics heeft Steve Rogers verschillende opvolgers gehad. Eén van de bekendste is Sam Wilson, beter bekend als Falcon, gespeeld door Anthony Mackie.

De acteur heeft in een interview toegegeven dat hij in de nieuwe Disney+-serie Falcon And The Winter Soldier inderdaad de mantel van Captain America op zich neemt! Als we afgaan op wat we al weten, dan gaat de transformatie van Falcon naar de nieuwe Captain America niet zonder slag of stoot. Een tijdje geleden zagen we de eerste beelden van ‘de nieuwe Cap’, maar die vertellen maar het halve verhaal.

De Amerikaanse overheid weigert Falcon in eerste instantie als de nieuwe Captain America, en kiest zelf de ultrapatriottische US Agent uit als opvolger (die luistert als een trouwe hond naar de president!). Op de één of andere manier krijgt Falcon later tóch het beroemde schild in handen, tijdens de strijd tegen Baron Zemo (Daniel Brühl).

Falcon And The Winter Soldier

Mackie, die nu te zien is in het tweede seizoen van Altered Carbon op Netflix, noemt het ‘opvolgen’ van Chris Evans een moeilijke taak, maar volgens hem maakt het niet uit hoe Cap eruit ziet. ‘Amerika is een divers land, dus er is geen prototype van een gemiddelde Amerikaan.’

Falcon And The Winter Soldier verschijnt in de zomer op Disney+. Of we Anthony Mackie ook op het grote scherm terugzien als Captain America is nog niet bekend.

Lees verder