BzV-boerin Annemiek moest Expeditie Robinson-geheim verklappen

Door Robin Heerkens
Annemiek Koekoek in Expeditie Robinson

Boer zoekt Vrouw-boerin Annemiek Koekoek doet dit jaar mee aan BN'er-survivalprogramma Expeditie Robinson. Hartstikke leuk natuurlijk, dat je een boerin vraagt mee te doen, maar RTL moest er wél mooi genoegen mee nemen dat Annemiek haar deelname niet 100% geheim kon houden.

Benieuwd wie er allemaal meedoen? Déze BN'ers zitten in Expeditie Robinson 2021.

Annemiek kon haar schuldgevoel stiekem ook een beetje uitsmeren over anderen. Ze moest uiteraard tegen de hele buitenwereld liegen rondom haar plotselinge vertrek van haar boerderij. Bíjna de hele buitenwereld, want ze moest noodgedwongen anderen meenemen in het complot. Er waren namelijk veel mensen voor nodig om te verbloemen dat de boerin niet thuis zit, zo gaf ze eerder al aan toen ze eindelijk haar geheim ook met ons mocht delen.

Annemiek en het Robinson-complot

"Een heel team van mensen heeft zich een slag in de rondte gewerkt en gelogen", vertelde Annemiek gisteren in RTL Boulevard. "Ik mocht het eigenlijk niemand vertellen, maar zo werkt het niet als je boerin bent." Ja, iemand moet natuurlijk dat erf runnen! YouTuber Robbert Rodenburg doet dit seizoen ook mee. "Het is heel fijn dat ik het eindelijk mag zeggen. Ik heb heel veel vrienden en familie gehad die wel wat aan het vissen waren."

Twijfel slaat toe

Robbert stond bijna op het punt om zijn koffers te pakken voor Kroatië toen de twijfel plots toesloeg. "Een of twee dagen voor vertrek dacht ik: hoe kan ik dit nog afzeggen? Maar achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb." Op het eiland - dit seizoen zijn we niet op de Filipijnen, maar in Kroatië - was géén banaan of cassave te vinden. Zelf eten bij elkaar sprokkelen was moeilijk. 

Annemiek de kliko  

Toch vonden ze natuurlijk wel genoeg voedsel om een beetje normaal te kunnen functioneren en Annemiek wist daar wel raad mee, aldus Robbert. "Ik noemde Annemiek de kliko. Want zij at gewoon alles op. Waar ik erg om kan lachen, is dat elk voedzaam ding dat er te vinden was, elk beestje, dat ging allemaal in Annemiek d'r mondje." Ze hebben lekker zit te bonden op het eiland. "Robbert vind ik een schat van een jongen, echt een hele lieverd."

Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is vanaf 29 augustus elke zondag om 20.00 uur én elke donderdag om 20:30 uur te zien bij RTL4. Zin in wat voorpret? Dit is wat je moet weten over het nieuwe seizoen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.