• Nieuws

Animator: ‘Cats had écht een butthole cut’

Cats

De musicalfilm Cats flopte jammerlijk in de bioscoop, maar de laatste weken horen we steeds gekkere dingen over de film. Geruchten over een versie waarin Idris Elba, Taylor Swift en Judi Dench hun poepgat showden blijken... te kloppen! Yikes!

Popwebsite The Daily Beast interviewde een medewerker van een animatiebedrijf dat meewerkte aan de megaflop van vorig jaar. Volgens de animator is het gerucht over een ‘butthole cut’ echt waar, want híj moest de poezenpoeperds uit de film verwijderen!

Bericht wordt geladen...

“We waren halverwege met de film, toen iemand zei: wat is dat? Zien jullie dat ook?” Al snel werd de telefoon gepakt en meldden de animators dat “er kontgaten in de film zaten.” De anonieme medewerker zegt: “Het was niet zo dat ze enorm in het oog sprongen, maar als je er op lette dan zag je het meteen.”

Volgens de animator is er nooit bewust een keuze gemaakt om de kattenanussen te laten zien, maar gebeurde dit tijdens het animeren vanzelf. “Daarna lette niemand er op, totdat het ineens op begon te vallen.” Fans maakten door de geruchten hun eigen versie al van de beruchte 'butthole cut'.

Cats

Cats werd uitgelachen vanwege de rare special-effects, maar volgens de animator hebben zijn collega’s hun uiterste best gedaan, en werkten ze zo’n 90 uur per week aan de film. De bron vertelt ook dat regisseur Tom Hooper steeds overhoop lag met het special-effects-team en ze regelmatig de huid volschold.

Volgens de bron had het team ongeveer zes maanden de tijd om de trailer te maken, maar moesten ze daarna (door mismanagement) de hele film in vier maanden afmaken. Cats was niet bepaald een meesterwerk, maar als er over een tijdje een dramafilm over het ontstaan van Cats verschijnt, dan zitten we vooraan!