Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong

Angela de Jong verklaart oorlog aan Ali B.

|
|

Laatste update:

Ali B. wordt regelmatig gekscherend ’s lands ‘knuffelmarokkaan’ genoemd omdat niemand een hekel aan de rapper heeft. Had, moeten we zeggen, want de rapper hangt AD-columniste Angela de Jong helemaal de keel uit!

De Jong schrijft in haar column in het Algemeen Dagblad dat zij (en Nederland) een beetje ‘Ali B-moe’ is. De laatste uitzending van Ali B. Op Volle Toeren werd slecht bekeken (350.000 kijkers) en dat is volgens De Jong ontzettend knap.

“Een kijkcijferdip veroorzaken op de grootste zender van Nederland is een knappe prestatie! Er zijn volksstammen Nederlanders die nooit naar een andere zender kijken… Behalve als Ali B. in beeld verschijnt!”

Seizoen 3 Meisje van Plezier staat nu op Videoland!meer

Volgens De Jong was Ali B. Op Volle Toeren vroeger écht een leuk programma, maar is de reputatie van rappers de laatste jaren veel slechter geworden door o.a. Boef, Lil’ Kleine en Famke Louise. Ook Ali zelf is tegenwoordig veel te veel met zijn imago bezig, vindt De Jong. “Als hij geen bloemen uitdeelt aan ouderen, staat hij wel in zijn blote bast op het podium van The Voice.”

Ali B.V.

Ali’s gelikte imago breekt De Jongs hartje… Ze herinnert zich een tijd waarin B. “Speels, grappig en fris” was. De columniste hoopt dat Ali na het Op Volle Toeren-debacle weer met beide benen op de grond staat… Yikes!

Het is allemaal niet zo mooi wat er gezegd wordt, maar Ali voegt zich in een rijtje BN’ers waar De Jong het op gemunt heeft. O.a. Veronica Inside, Akwasi, Linda de Mol, Marco Borsato, alle talkshows(!) en nog véél meer bekende figuren gingen hem voor!

Lees verder