Felle kritiek op Lil' Kleine na 'gevaarlijk' gedrag

Door Robin Heerkens
Lil Kleine in The Voice of Holland op RTL 4

Lil' Kleine krijgt bakken kritiek van Jachtseizoen-kijkers. Die lieten massaal van zich horen nadat de al eerder in opspraak geraakte rapper meerdere spel- en verkeersregels overtrad in de online show van StukTV. Dat niet alleen: ook Veilig Verkeer Nederland mengt zich in de ophef.

Een paar dagen geleden zette Thomas, Stefan en Giel van StukTV hun nieuwste Jachtseizoen-aflevering online. In deze show - waar het NPO-programma Hunted erg op lijkt - proberen de YouTubers 'gevluchte' BN'ers te pakken. In die beruchte nieuwe aflevering verbreekt Kleine zowat alle regels en dat was hartstikke gevaarlijk, zo reageert Veilig Verkeer Nederland in Shownieuws.

'Boete eten'

De rapper en oud-Voice-coach deed enorm stoer en had het over 'boetes eten'. "Ik heb nog niet gegeten vanochtend, we moeten nog effe een 'boetetje' gaan eten." Hij scheurde met veel te hoge snelheden over de weg, reed door rood, haalde rechts in. "Ik vind het jammer dat hij dit gedrag laat zien aan zoveel van zijn volgers", zegt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. "Ik kan me niet voorstellen dat al zijn volgers dat cool vinden."

Voorbeeldfunctie

"Dat is gewoon gevaarlijk. Dat zijn dingen die gewoon niet kunnen", gaat de woordvoerder verder. Hij wijst ook op Kleine's voorbeeldfunctie. "Je hebt veel volgers. Dan moet je dit gewoon niet doen. Dat moet niet alleen hij zich beseffen, maar ook de redactie van dit programma."

Gediskwalificeerd

Jorik, zoals Kleine echt heet, lapte niet alleen allerlei verkeersregels aan zijn laars. Ook de spelregels van StukTV moesten eraan geloven. Hij regelde meer hulp dan was toegestaan en zat meer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig, wat niet mag. Giel, Thomas en Stefan hebben daarom het volgende besluit genomen. "Jullie reacties op Jachtseizoen-aflevering met Lil Kleine zijn duidelijk: we hebben besloten om hem te DISKWALIFICEREN vanwege het te vaak overtreden van de spelregels."