'Lil' Kleine betrokken bij brute mishandeling'

Lil Kleine in The Voice of Holland op RTL 4

Het AD meldt vandaag na onderzoek dat rapper en oud-TVOH-coach Lil' Kleine, echte naam Jorik Scholten, eind vorig jaar betrokken zou zijn geweest bij een brute mishandeling van een 28-jarige Amsterdammer, die aangifte deed. De zaak, die zich afspeelde buiten club Olivia in Amsterdam, komt binnenkort mogelijk voorbij in Opsporing Verzocht.

Jorik is al verhoord door de politie, geeft zijn manager Nathan Moszkowicz aan in de krant. "Ik kan slechts mededelen dat Jorik ongeveer een jaar geleden - eenmalig - is verhoord door de politie. In dat verhoor heeft Jorik ontkend geweld te hebben gebruikt en hij heeft sindsdien niets meer van de politie gehoord." Het slachtoffer heeft een hele andere lezing. Het AD kreeg de aangifte en app-berichtjes tussen de man en de eigenaar van de club te zien.

Opgewacht

De man verklaart dat hij die bewuste avond in club Olivia per ongeluk tegen een vrouw opbotste. De man die naast haar stond, volgens het AD Lil' Kleine, zou daarop agressief hebben gereageerd. "Als ze (het slachtoffer en een vriend, red.) de zaal verlaten, merkt de 28-jarige man op dat hij wordt aangewezen door Lil’ Kleine, die drie vrienden om zich heen heeft staan. De man heeft het gevoel dat hij is opgewacht, en meent dat de rapper roept; ‘daar heb je die kankerlijer’. Vervolgens komen twee mannen op hem af en vallen direct aan. Het viel de man op dat een van zijn belagers daarbij een professionele vechthouding aannam, zo blijkt uit de aangifte." Vervolgens beschrijft de man hoe hij meerdere keren klappen moet verwerken en dat Jorik zelf ook trappen zou hebben uitgedeeld...

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

Politieonderzoek en de manager

De politie zegt dat het onderzoek nog in volle gang is. Twee van de vermeende daders, die op camera staan, zijn nog niet bekend bij de politie en nadat er eerder al via AT5 aandacht voor gevraagd werd, komen de beelden mogelijk binnenkort ook voorbij in Opsporing Verzocht. Kleine's manager Moszkowicz probeerde de man via WhatsApp nog te bewegen zijn aangifte in te trekken in ruil voor ‘een persoonlijke afspraak om alles uit te praten’. "Maar goed, je hebt al aangifte gedaan dus weet niet of dat nog zin heeft, zou je er bijvoorbeeld voor open staan om je aangifte in te trekken als we een persoonlijke afspraak zouden maken met elkaar om alles uit te praten? Kan me niet voorstellen dat Jorik zelf fysiek is geweest, is niks voor hem", stond er in het appje. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Lil' Kleine zelf heeft nog niet publiekelijk gereageerd op deze situatie.