Angela de Jong is helemaal klaar met 'hypocriet' Shownieuws

Door Robin Heerkens
Angela de Jong, commentaar

TV-recensente Angela de Jong heeft het he-le-maal gehad met Shownieuws. Ze vindt dat de 'deskundigen hypocriet slijmen met C-sterren, maar tegelijkertijd neerkijken op het volk' waar SBS6 het nu juist van moet hebben.

Wie de bewuste Shownieuws-uitzending van zaterdagavond terugkijkt, zal het waarschijnlijk wel eens zijn met Angela. 

Hypocriet

Het zit zo: eerder in de uitzending kwam Glennis Grace nog even aan het woord en het gesprek kwam natuurlijk ook terecht bij de verschrikkelijke en veelbesproken haatberichten die ze kreeg. Even later zei Weekend-hoofdredacteur Bart Ettekoven het volgende, over online haat- een pestgedrag: "Je zegt toch ook niet in de supermarkt: wat zie jij eruit". We spoelen even door. Aan het einde van de uitzending laat Shownieuws een filmpje van lokale nieuwssite De Stentor zien. Hierin krijgt verslaggever Gert Kramer een rondleiding door de nieuwe boerderij van de familie Meiland. En diezelfde Bart Ettekoven begint vervolgens, samen met Albert Verlinde, te lachen om het voorkomen van deze Gert...

Angela gaat los

"Maar wat een sterverslaggever, zag je dat? Dat is de nieuwe Ivo Niehe als je het zo ziet", lachte Albert Verlinde de man uit. Ettekoven: "Ja, René Watzema, Mark Schaaf, Aran Bade: move over. We zien hem hier staan, ha ha. Maar het is toch leuk, want we hebben het allemaal geprobeerd, niemand kon binnenkomen, maar het hek ging open en deze man is er gewoon lekker naar binnen getippeld." Angela wist niet wat ze zag. "De arme man werd zelfs nog even vol in beeld gebracht. Gestreept shirt, spijkerbroek, zwart heuptasje. Zeg maar het type dat je afgelopen weken volop zag lopen in de straatjes van Den Burg, de jaarmarkt in Nunspeet en de boulevard van Vlissingen", beschrijft ze. "Oftewel: de doorsnee SBS 6-kijker, naar wie ze zo hard op zoek zijn daar. En trouwens ook de mensen die honderd euro willen neertellen voor de musicals van Verlinde en die de blaadjes van Ettekoven kopen."

Angela de Jong is helemaal klaar met 'hypocriet' Shownieuws
Bart Ettekoven

Hypocriet

Het zijn "hypocrieten", briest Angela. En dat hebben ze niet eens door. "Welnee, die slijmen lekker door met de C-sterren en trappen neerbuigend naar het volk van wie ze het moeten hebben. En dat is redelijk exemplarisch voor SBS 6 anno 2020." Laatst zat Shownieuws ook al in een judgy bui door Sylvie Meis helemaal af te branden. Oftewel: het is een gezellig boeltje daar... De hele column van Angela kun je trouwens hier lezen!