Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Angela de Jong

Angela de Jong sluit vrede met Albert Verlinde

|
|

Laatste update:

Tv-columniste Angela de Jong geeft Albert Verlinde een dik compliment! Ze noemt de presentator/theatermaker ‘een held’! Opvallend, want nog niet zo lang geleden vond De Jong het ‘walgelijk’ dat hij optrad als ‘coronadeskundige’.

In talkshow Op1 vertelde Verlinde dat de musicals en theatershows van Stage Entertainment tot 1 maart 2021 worden uitgesteld. De Jong prees zijn nuchterheid én het feit dat de theatermaker verantwoordelijkheid nam voor zijn bedrijf én mensen. Aangezien optredens de komende tijd nog maar voor 30 mensen gehouden mogen worden, zijn grote shows totaal onrendabel.

De Jong was enorm onder de indruk van Verlindes optreden, hoewel ze toegeeft dat het voor hem makkelijker praten is dan voor een kleine ondernemer die kopje onder dreigt te gaan. Eerder kreeg ze door deze attitude al de wind van voren; meer nog dan die keer dat ze schreef dat de coronacrisis eigenlijk best gezellig was.

Angela de Jong en Albert Verlinde

Nog niet zo lang geleden was Angela ongemeen fel tegen Verlinde, toen hij als ‘corona-expert’ optrad bij Hart Van Nederland. Ze vond hem overheersend, terwijl hij daar alleen maar zat omdat hij nog op de loonlijst stond na de flop 6 Inside.’

De Jong schreef het showbizzprogramma 6 Inside, met Verlinde en Jan Versteegh, regelmatig de grond in, en de sfeer tussen de twee mediafiguren was niet al te best. Verlinde is de laatste tijd ook flink aan het uithalen naar zijn mede-BN’ers, dus misschien liggen daar kansen voor het duo!

De hele uitzending van Op1 vind je hier. De hele column van Angela de Jong check je op de site van Algemeen Dagblad.

Lees verder