Albert Verlinde in Shownieuws

Veronica Superguide logo
Albert Verlinde in Shownieuws

Albert Verlinde haalt uit naar Claudia de Breij: ‘muts!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Musicalkoning Albert Verlinde vindt het best wel gek dat cabaretiers zoals Claudia de Breij aangeven niet te willen (of kunnen) spelen voor 30 of 100 man publiek wanneer dat over een tijdje weer is toegestaan. "Ik vind het raar."

Dat gaf Albert gisteren aan in Shownieuws, waar hij ook al toegaf in tranen te hebben gekeken naar Mark Ruttes nieuwste corona-persconferentie. "Als er nou één genre is wat je voor dertig man kunt doen, dan is het cabaret. Ik ben in het theater begonnen met zes man."

Corona-cabaretiers

Claudia schreef laatst in haar VARAGIDS-column over de zorgwekkende coronatijd voor cabaretiers. "Ik verwacht niet voor 2022 weer te kunnen optreden", sprak ze haar zorgen uit. "We kunnen pas met veel mensen bij elkaar zitten als er een vaccin is, en misschien valt het mee, maar voor we allemaal ingeënt zijn?" En die honderd man dan, wat over een tijdje weer mag? Is dat geen optie? Volgens Claudia niet. Je hebt dan te maken met veel te veel lege stoelen tussen de mensen die wel kunnen komen. "Leegte, rond goedbedoelende mensen, gaat niet voor een rollende lach of vrolijke meezingsfeer zorgen. Dit is voor een cabaretier rampzalig."

'Muts!'

Albert vindt het hartstikke dom dat Claudia zo denkt. Volgens hem is er juist veel meer mogelijk dan zij denkt. "Ik vind het ook een beetje verwend", sneert hij. "Zo’n Claudia de Breij ook die zegt dat het nog twee jaar kan duren. Dan denk ik: zeg, muts! Je staat in je eentje! Ga er staan als het voor 100 of 200 man kan." Wat zouden deze cabaretiers dus moeten doen? Dat is volgens Albert simpel: doe het gewoon wél. "Als mensen die alleen op het podium staan al zeggen dat het niet kan voor 30 of 100 mensen, dan denk ik: nee, nu moet je voor iets anders gaan staan. Nu moet je voor je vak gaan staan."

Albert Verlinde haalt uit naar Claudia de Breij: ‘muts!’

Lees verder