Angela de Jong adviseert Bob Sikkes: 'Duw hoofd Tijl Beckand in wc-pot'

Nu Tijl Beckand en Bob Sikkes voor het eerst een programma presenteren, was het wachten op de reacties in de media. Kijkers vroegen zich vooral af waar Martijn Krabbé was, maar TV-criticus Angela de Jong laat in haar column voor het AD nog minder over van het presentatieduo in De Moeite Waard?!

De Moeite Waard?!
© RTL

Qua kijkcijfers is het al duidelijk dat De Moeite Waard?! het aan de start van een eerste reeks nog niet zo goed doet als het populaire Kopen Zonder Kijken. Er stemden namelijk 695.000 mensen af, terwijl Kopen Zonder Kijken gemiddeld een miljoen kijkers per aflevering scoort. Maar volgens Angela de Jong spelen Tijl en Bob hier ook een rol in.

Goedkopere variant van KzK

Angela noemt het programma een soort AliExpress-versie van kijkcijferhit Kopen zonder kijken. "En dan zeg ik het nog vriendelijk. Niet eens op concurrent SBS 6, maar gewoon op dezelfde zender RTL 4."  Door de veranderende woningmarkt zag je tijdens de uitzending van dinsdag de vraag van het stel in hun ogen of het werk nog iets ging opleveren, meent Angela.

Suffe grappen van Tijl

Angela vindt dat het programma bovendien te lang duurde, maar heeft vooral kritiek op de presentatoren. "Tijl wil dat alles zoveel mogelijk om hem draait. Als hij daarvoor nóg een vermoeiende opmerking of suf grapje moet maken, dan doet hij dat zonder scrupules."

Hoofd in de wc-pot

De chemie met bouwgoeroe Bob Sikkes , die je overigens ook zelf kunt inhuren, was er volgens de tv-expert ook niet. "De enige reden waarom ik volgende week weer zou kijken, is dat ik hoop dat Bob zo geïrriteerd raakt dat hij Tijl met zijn zelfvoldane bakkes in een hagelnieuwe wc-pot duwt."

Je ziet De Moeite Waard?! elke dinsdag op RTL 4, rond 20.30 uur.