Kijkers De Moeite Waard?!: ‘Waar is Martijn Krabbé?’

Na Kopen Zonder Kijken is expert Bob Sikkes óók te zien in De Moeite Waard?! Kijkers waren te spreken over de eerste aflevering van het klusprogramma, maar zien óók verbeterpuntjes.

Bob Sikkes en Tijl Beckand
© RTL

Ge-An en Klaas wilden beginnen met het ‘flippen’ van huizen om er een leuk centje (én vrijheid!) mee te verdienen. Ze werken als pedagogisch medewerker en beheerder van een wagenpark, maar hun hart ligt eigenlijk bij samen klussen: wat zou het mooi zijn als je daarmee je geld kunt verdienen!

Verbouwingsexpert Bob Sikkes gunt ze het beste, maar heeft grote vraagtekens bij het budget van Ge-An en Klaas. 20.000 euro is een aardig bedrag maar voor een hele verbouwing is het nogal magertjes. Het duo trekt zich er niet veel van aan… Waarom vragen ze dan advies aan Bob?

Echt heel goor

Het stel vindt een kluswoning in Steenwijk: een goor pand waar tot voor kort veel sportduiven in zaten. De hele zolder meurt nog steeds naar duivenpoep, maar Ge-An en Klaas zien hier een ‘groeibriljantje’ in. Bob is… niet meteen enthousiast. De woorden ‘fascinerend’ en ‘wonderlijk’ vallen vaak, en niet in positieve zin. Dan arriveren Tijl en Bob op zolder, waar Bob bijna begint te kokhalzen: “Ik vind dit echt, écht heel goor, zeg!”

Wordt het winst?

Het werk aan het huis gaat gestaag door, en Ge-An en Klaas kopen zelfs nog een nieuw huis in Portugal en gaan blijkbaar emigreren… Wat is er gebeurd met ‘je kunt maar één ding tegelijk doen?’ Voor het gemak hebben ze ook beiden hun baan opgezegd zodat ze zich kunnen concentreren op het ‘flippen’. Na héél veel zweet en tranen is het resultaat behoorlijk mooi! Bob Sikkes had (natuurlijk) gelijk dat het budget te laag was, maar Ge-An en Klaas hielden het netjes, en zaten er slechts 6.000 euro boven.

Uiteindelijk vangen Ge-An en Klaas 278.000 euro voor hun huis, waar ze 245.000 euro aan uitgaven. Tegenwoordig wonen ze in Portugal waar ze hard werken om huizen te ‘flippen’.

De Moeite Waard?!

De eerste reacties op De Moeite Waard?! zijn nog een klein beetje lauw. Kijkers vergelijken het nieuwe programma natuurlijk met Kopen Zonder Kijken, en met deze klassieker kan De Moeite Waard?! zich nog niet meten. Kopen Zonder Kijken leunt sterk op presentator Martijn Krabbé, Bob, Alex en Roos. De chemie tussen Tijl en Bob is nog niet super.

Met wat tijd zou De Moeite Waard?! best nog kunnen groeien. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als het bij de kandidaten écht financieel tegen gaat zitten?

Je ziet De Moeite Waard?! elke dinsdag op RTL 4, rond 20.30 uur.