Hoe gaat KzK-Bob Sikkes om met onrealistische verwachtingen van deelnemers?

Waar klusprogramma's zijn, daar is Bob Sikkes. De goedlachse bouwdeskundige weet - met het nodige budget - van de meeste opknappertjes een droomhuis te maken. Hoe gaat hij om met kandidaten die flinke verwachtingen hebben voor hun geld? 

Bob Sikkes
© BrunoPress

Niets missen? Blijf op de hoogte van al het Kopen Zonder Kijken-nieuws via onze overzichtspagina!

Wishful thinking

Neerlands meest geliefde aannemer heeft met al die tv-programma's flink wat te stellen met eisen van kandidaten. Ook kun je hem zelf inhuren, mits je voldoende budget hebt. Momenteel is Bob te zien in het zesde seizoen van Kopen Zonder Kijken én ook zijn nieuwe klusprogramma De Moeite Waard?! komt eraan. Waren de wensen van de deelnemers soms net zo onmogelijk als die bij Kopen Zonder Kijken ? “Sommige kandidaten waren hoopvol realistisch, misschien een beetje wishful thinking", vertelt hij in een interview met Veronica Superguide.

Naïeve wensen

Bob legt uit dat er ook deelnemers waren die helemaal géén realistisch beeld hadden van wat ze konden krijgen voor hun centen. "Dat waren mensen die mijn vragen zó confronterend vonden, dat ze niet door wilden. Dat kan je aan mij laten liggen, maar misschien ben je dan een béétje naïef in het hele proces gestapt."

Pittige discussie met deelnemers

Heeft de bouwkundige eigenlijk iets te zeggen over welke potentiële huizenbezitters er mee mogen doen aan de tv-programma's? "Ik heb niet zozeer invloed op wie er op tv komt, maar ik kijk wel mee of de ideeën enigszins realistisch zijn", legt hij uit. "Is dat niet zo, dan ben ik vrij… duidelijk tegen ze. Jongens: ik doe dit vak 25 jaar. Je hoeft met mij niet in discussie te gaan over wat iets kost." Bob legt uit dat er bij dingen best een marge van 20% in kan zitten, maar ze kosten niet ineens 80% minder dan dat Bob inschat. "Ik denk dat ik het beter weet."

Kopen zonder Kijken zie je iedere maandag om 20.30 bij RTL 4. De Moeite Waard?! begint op 23 mei bij dezelfde zender.