Pia Douwes en Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Pia Douwes en Angela de Jong

Angela de Jong maakt gehakt van Pia Douwes: 'totaal ongeloofwaardig'

|
|

Laatste update:

De gevreesde TV-columniste Angela de Jong lag er een tijdje uit vanwege een heftige alvleesklieronsteking. Vandaag knalde ze er weer met gestrekt been in met Pia Douwes, juryvoorzitter van NPO 1-show Op zoek naar Maria, als slachtoffer.

Musical-queen Pia Douwes leidt de jury van de talentenjacht Op Zoek Naar, die gisteren na jaren weer een comeback maakte. Deze keer zoekt Frits Sissing naar de vrouw die Maria moet gaan vertolken in een nieuwe Nederlandse musicalversie van de ultieme klassieker The Sound of Music. Volgens Angela sloeg Pia meteen in de eerste aflevering al de plank mis.

Bankplakkers: dé podcast over films en series!meer

'Totaal ongeloofwaardig'

Angela gooit er een flinke sneer in richting Pia. Ze heeft zich "totaal ongeloofwaardig" gemaakt, schrijft de columniste. "Er stonden twee blonde deelneemsters (Sylvia en Willemijn, red.) in de sing-off Hallelujah te verkrachten en zij zat te huilen van ontroering. Om Chantal Janzen te parafraseren: goh, wat kan ze zingen hè, die Pia." Oef!

Pia koos overigens voor Willemijn en... daar was twitter het totaal niet mee eens.

Een en al ergernis

Angela zat zich groen en geel te ergeren en walgde van al het "overacteren" van de kandidaten én van presentator Frits Sissing. "De 178 superlatieven en lyrische bijvoeglijke naamwoorden waren een aanslag op mijn nog gevoelige maag." Ook vindt ze het überhaupt gek dat de NPO zo'n show maakt. "Het is al onbegrijpelijk dat het Commissariaat voor de Media een anderhalf uur durende reclamespot voor de nieuwste Stage-musical toestaat op primetime NPO 1. Maar dan ook nog een commercialblok ín het programma, omdat met de ‘sing-off’ zogenaamd een heel nieuw programma begint? Hallo mediawaakhond, word eens wakker."

Hoe gaat het nu met Angela?

De AD-columniste is zoals je ziet weer helemaal haar oude, felle zelf. Maar is dat ook zo? Hoe gaat het nu met Angela? "De ontsteking van de alvleesklier is inmiddels over, de galstenen houden zich koest en in afwachting van een operatie ga ik de boel in Hilversum graag weer een beetje kietelen en plagen."

De keiharde comeback-column van Angela kun je hier in zijn geheel lezen. Op Zoek Naar Maria is elke zondag om 20:25 uur te zien op NPO 1.

Lees verder