Alberto Stegeman en Angela de Jong

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Alberto Stegeman en Angela de Jong

Angela de Jong ligt helemaal dubbel om 'ijdeltuit' Alberto Stegeman

|
|

Laatste update:

Alberto Stegeman gaat elke week uuuuren in de make-up om onherkenbaar kwaadaardige oplichters te confronteren in Undercover in Nederland. De Ushi-achtige reveal die daarop volgt is hét moment waarop de keiharde tv-recensent Angela de Jong even uit-tuned en nog net niet over de bank rolt van het lachen.

Dat schrijft Angela in haar nieuwste column voor het AD. De maag van kijkers draait regelmatig om bij het kijken naar Undercover in Nederland en Angela benadrukt dat ook zij vindt dat Alberto in hartstikke schrijnende zaken duikt. Op één punt kan ze het programma alleen niet serieus nemen: die 'dramatische' onthulling van Alberto...

Alberto laat Angela gieren

De columninste omschrijft dit seizoen van Undercover in Nederland als "niet minder dan hilarisch". Alberto gaat ook helemaal op in zijn 'rol' als oud mannetje Jacques ten Cate. "We zien hem in zijn auto rijden en een beetje houterig over straat stappen. Kortom, Alberto zit helemaal in zijn rol en gaat voor de Oscar.

The Fly

Op een gegeven moment moet Alberto aan de oplichters bekendmaken wie er tegenover hen zit. Dan graait hij het kneedgum in zijn gezicht los en schiet-ie in de bad cop-modus. Angela: "Alleen hangen er de hele tijd nog restjes kneedgum aan zijn wangen. En dat maakt het geheel zo potsierlijk, dat ik het elke keer hardop uitproest op de bank." En die 'graaiscène' "zou niet misstaan in een horrorfilm". We zijn het met Angela eens: Alberto heeft dan wel wat weg van Jeff Goldblum in The Fly, zeggen we met véél gevoel voor fantasie.

Hugo de Jonge

"Natuurlijk is het goed dat Alberto de kijker waarschuwt voor kwakzalvers en ladelichters", nuanceert Angela, maar... "hier overschaduwt zijn ijdelheid zijn goede werk". Zo zou hij ook een onbekende medewerker het gesprek kunnen laten voeren waarna hij als zichzelf binnenstormt, vindt de columniste, die afsluit met een dikke sneer. "De enige die dit seizoen daarom écht wordt ontmaskerd, is hij zelf. Niet Hugo de Jonge is de grootste ijdeltuit van Nederland, maar Alberto Stegeman."

Undercover in Nederland is elke donderdag om 21:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder