Angela de Jong gaat los op Margriet van der Linden: 'Tenenkrommend'

Door Robin Heerkens
Margriet van der Linden en Angela de Jong

Schrik van Hilversum Angela de Jong maakt talkshow M een kopje kleiner in haar nieuwste column voor het AD. Ze vindt dat Margriet van der Linden en haar team gisterenavond een "tenenkrommende" uitzending maakten. "Totaal sfeerloos."

Margriet kreeg gisteren (bijna) alle genomineerden van de NS Publieksprijs aan tafel, onder anderen Johan Derksen, Jan Dijkgraaf en uiteindelijke winnares Lale Gül, oftewel: geen saaie tafel, zeker als je bedenkt dat Johan Derksen er eigenlijk met tegenzin zat. Angela zat thuis op de bank allesbehalve te genieten van tv-spektakel. "Ik ken begrafenissen die gezelliger waren."

Angela gaat los op Margriet

Angela noemt het "tenenkrommend en totaal sfeerloos om naar te kijken". Waarom dan? "Er was een filmpje en een plichtmatige vraag voor alle genomineerden, die onderling totaal geen chemie of interactie hadden. Het gesprekje met de nabestaanden van Ruud (Ten Wolde, red.) was zo empathieloos en houterig, dat ik er plaatsvervangende schaamte van kreeg. Er was geforceerde hilariteit over boobtape (o la la!) en een lubberende balzak bij oudere mannen, die vergeleken werd met vergeten groente."

Johan Derksen en Martien Meiland

Die lekkere vunzigheid zorgde er bij Johan voor dat het ‘leek alsof ik bij VI zit en dat noemen ze smakeloos’, aldus de bromsnor. Angela: "Kijk, toen werd het leuk. Maar denk niet dat Margriet daar dan even gevat op inhaakt." De show zat volgens de columniste vol met gemiste kansen. Zo was Martien Meiland - genomineerd voor zijn biografie - er via een videoverbinding bij. Hij en Johan zijn als water en vuur en gaan absoluut niet 'goeeeeed', maar het leverde volgens Angela geen juicy tv op. "Als er twee BN’ers zijn die elkaars bloed wel kunnen drinken, zijn zij het. Bovendien heeft Derksen een nóg grotere afkeer van Margriet als talkshowhost."

Uiteindelijk ging Lale Gül er met Nederlands bekendste boekenprijs vandoor:

M is elke werkdag rond 19:00 uur te zien op NPO 1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.