Johan Derksen in M

Veronica Superguide logo
Johan Derksen in M

Johan Derksen 'met tegenzin' aan tafel bij M

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het was een drukke boel vanavond in de studio van de talkshow M! De winnaar van de NS Publieksprijs werd bekendgemaakt, en de genomineerden waren, fysiek én digitaal, aanwezig.

Tegenzin

Johan Derksen, Lale Gül, Jan Dijkgraaf en Maike Meijer zaten aan tafel, terwijl Martien Meiland en Saskia Noort op een scherm te zien waren. Ook aanwezig zijn de moeder en vriend van de overleden RTL Boulevard-verslaggever Ruud ten Wolde, die met zijn boek Ziek Gelukkig ook genomineerd is. Als het gesprek over Maike Meijers boek Wen Er Maar Aan gaat, over een vrouw in de overgang, merkt Johan droog op: "Ik ben hier met ontzettende tegenzin heen gegaan, maar begin me langzamerhand echt thuis te voelen." 

Vader Derksen

Toch is hij, net als eerder in Sterren op het Doek, ook openhartig over zijn vader: "Mijn vader had een hele vervelende dronk over zich, en ik heb nog steeds een bloedhekel aan dronken mensen die slap staan te lullen. Die doen in de kroeg wel heel gezellig, maar thuis kunnen ze heel vervelend zijn, weet ik uit ervaring." Dat is ook de reden waarom hij zijn dochters vrijer heeft opgevoed: "Je doet alles totaal anders als dat je zelf thuis meegemaakt hebt. "

Ik ga leven

Uiteindelijk is het Lale Gül die met haar boek Ik Ga Leven de NS Publieksprijs wint. Maar liefst 32% van de stemmen ging naar haar boek, over een meisje dat opgroeit in een streng Islamitisch gezin.

Lale is zichtbaar geëmotioneerd: "Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Iedereen heel erg bedankt, het is een enorme eer!" Van harte gefeliciteerd met deze mooie prijs, Lale!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder