Angela de Jong is klaar met ‘grappige knuffeldownies’

Angela de Jong

AD-columniste Angela de Jong ligt sinds haar veelbesproken racisme-column een beetje onder vuur, zelfs bij haar eigen collega's. Ze tikt echter vrolijk door met nieuwe columns en nu focust ze zich weer 'gewoon' op tv-programma's. Zoals: Down the Road op NPO 3!

In Down The Road - een Belgisch programma - gaan zes jongvolwassen mensen met het Downsyndroom samen op reis naar Zuid-Afrika. "Ik was en ben eigenlijk wel klaar met al die grappige knuffeldownies op tv", zegt Angela. En daardoor zag ze het programma in eerste instantie niet echt zitten. Uiteindelijk veroverde het alsnog haar hart!

Knuffeldownies

Angela genoot altijd van Down met Johnny. "Maar op een goed moment had ongeveer elke omroep zo’n programma, waardoor verzadiging optrad. Bovendien ging het bij mij wringen dat verstandelijk beperkte mensen op tv altijd leuk, grappig en schattig waren, terwijl de werkelijkheid natuurlijk weerbarstiger is." En volgens haar laat Down The Road juist wél die werkelijkheid zien. 

Down The Road

"Natuurlijk hebben ze zes hartveroverende deelnemers gecast, maar je krijgt ze wel te zien zoals ze zijn. Met al hun nukken en onhebbelijkheden, zoals elk mens die heeft." En dat is wat Angela blijkbaar miste in andere programma's waarin mensen met het Downsyndroom centraal staan, zoals dus Down met Johnny. Ze wil kijkers graag adviseren om toch Down The Road (NPO 3) te kijken. De kijkcijfers bleven dinsdagavond steken op iets meer dan 200.000 kijkers en dat vindt ze echt te weinig voor "het leukste en liefste programma sinds tijden".

Down The Road is elke dinsdagavond te zien op NPO 3. Of kijk terug en vooruit op NPO Plus.