Eigen collega walgt van nieuwe column Angela de Jong

Angela de Jong in de AD Ochtendshow

AD-columniste Angela de Jong ligt onder vuur nadat ze gisteren een racisme-column publiceerde. Zelfs één van haar eigen AD-collega's vindt de inhoud ervan écht niet kunnen...

Waar Angela het normaal houdt bij stukken over BN'ers als Bridget Maasland en (volgens haar) kwakkelende tv-programma's, ging ze gisteren op de maatschappijkritische toer. Ze mist tegengeluid wanneer talkshows als Beau en M het racismedebat behandelen. Nu lijkt het alsof Nederland "door en door verrot" is. Ook vallen twitteraars over haar tekst "Ik voel me als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan".

Collega

En dan zijn we er nog niet. "Zwarten maken zich er net zo schuldig aan", zei Angela, die vindt dat racisme in elk mens zit. "Ik voel me bijvoorbeeld als autochtone Nederlander al twee weken net een Marokkaan, zo wordt er in stereotypen en algemeenheden over mij en mijn buren gepraat." Een van haar collega's bij het AD laat op twitter van zich horen: die vindt de column "misselijkmakend".

"Frustrerend"

Het gaat om Chris Born, redacteur voor de tech-afdeling van het AD. Die zat dus met stijgende verbazing het stuk te lezen. "Misselijkmakend en ontzettend frustrerend dat dit gepubliceerd wordt op de site waar ik dagelijks voor werk", schrijft hij. En Chris is niet de enige die er zo over denkt. Er stromen namelijk nog meer verontwaardigde reacties binnen na Angela's racisme-column. Een greep uit de reacties.