Angela de Jong haalt uit naar 'ongeïnteresseerde' Dionne Stax

Ooit was Dionne Stax de vrolijke, keurige presentatrice van het NOS Journaal, maar sinds ze andersoortige programma's ging presenteren wordt ze constant het doelwit van de critici die het maar niks vinden, die presentatieskills van haar. Nu ook weer Angela de Jong die Dionne maar 'onecht' vindt in haar nieuwe programma Het Hoge Noorden.

Dionne Stax in Het Hoge Noorden
© Omroep MAX

Eigenlijk ging het al mis met Dionne Stax toen ze het Gouden Televizier-Ring Gala presenteerde in 2019. Ze kreeg ladingen kritiek over zich heen, maar ze incasseerde als een professional. Vervolgens kwam daar nog een Máxima-documentaire overheen die haar ook niet veel goed deed, met een LuckyTV-parodie tot gevolg. En dan heb je ook nog meningenmannen Marc-Marie Huijbregts die haar 'superirritant' vindt en Johan Derksen die haar een robotje zonder charisma vindt.

Mikpunt van Angela

Naast de familie de Mol heeft Angela de Jong nog een ander frequent mikpunt van spot en dat is Dionne. Angela vindt dat Dionne ernstig tekort schiet en dat steekt ze niet onder stoelen of banken. In haar column van vandaag is het niet anders. Want Angela had wel het een ander op te merken op Dionne in haar nieuwe programma Het Hoge Noorden.

Het Onechte Noorden

In Het Hoge Noorden reist Dionne een jaarlang rond door Scandinavië op zoek naar Nederlanders die daar zijn gaan wonen. Het levert prachtige plaatjes op, maar niet direct de boeiendste gesprekken vindt Angela. "Nergens kreeg ik ook maar één seconde het gevoel dat Dionne daadwerkelijk geïnteresseerd is in Scandinavië, landverhuizers of mensen in het algemeen. Daar konden haar act van het gewone meisje met paardenstaart en naturelle make-up of haar zogenaamd invoelende voice-over niets aan veranderen.

Makkelijk format

Toch vindt Angela niet alleen Dionne het probleem bij dit programma. Het is met name het format. "Het is te makkelijk allemaal. Het is een beetje Floortje, een schepje Yvon en een flinke scheut Ik Vertrek. En dan heeft het format zich ook al lang en breed bewezen in Vlaanderen." En toch zal het werken denkt de tv-recensent. "Het zal geheid weer een eclatant kijkcijfersucces worden, dus taart en een dikke tien, juichen ze dan in Hilversum."

Kijkcijfersucces

En dat was het ook zeker, want er keken maar liefst 978.000 mensen naar. Normaal niet echt topcijfers voor NPO 1 om 20.30 uur, maar wél als er een wedstrijd van het Nederlands elftal tegenover geprogrammeerd staat. Dus keurige cijfers voor Dionne. En dat leidt tot een heel ander sentiment bij kijkcijfergoeroe Tina Nijkamp op Instagram. "Dionne lijkt opnieuw een mooie kijkcijferhit in handen te hebben en daarmee is Dionne de presentator met de meeste hits op haar naam tot nu toe in 2023. Tijd voor taart!"

Het Hoge Noorden zie je elke maandag om 20.30 uur op NPO 1.