• Superhelden
  • Ophef
  • DC

Amber Heard slaat terug: 'Niet uit Aquaman 2 geknipt'

Amber Heard als Mera in Aquaman

Speelt Amber Heard nu wel of niet als zeeheldin Mera in Aquaman 2, aka The Lost Kingdom? Volgens de actrice zélf zijn haar scènes in ieder geval niet in het water gevallen - pun intended.

Er spelen al maanden allerlei geruchten over Ambers aandeel in de tweede Aquaman-film, waarin Jason Momoa weer de krachtige zeehunk Arthur Curry speelt. Dat de makers haar helemaal uit de film knipten - iets dat veel Johnny Depp-fans wel zien zitten - klopt helemaal niet, bevestigt haar woordvoerder aan TMZ.

'Belachelijk'

Ze bestrijdt deze verhalen ten zeerste en noemt de berichtgeving hierover "onjuist, ongevoelig en een tikje belachelijk". Volgens Amerikaanse media was Ambers aandeel uit de film gehaald en zouden er audities gaande zijn om een andere actrice haar rol over te laten nemen. Producent Warner Bros houdt de lippen nog stijf op elkaar (en zit vast ook nog in hun maag met PR-nachtmerrie Ezra Miller).

Amber en Aquaman 2

Volgens ingewijden heeft Amber nul zeggenschap over haar aandeel in de film, die maart volgend jaar uitkomt. Ze nam haar scènes meer dan een jaar geleden op en kreeg er 2 miljoen dollar voor. Een schijntje in de wereld van de superheldenblockbusters. Contractueel gezien houdt de samenwerking tussen haar en Warner Bros daarmee op wat betreft Aquaman 2... Als we haar straks gaan zien, waar het dus wel op lijkt, zal dat dus ook meteen de laatste keer Mera zijn - al kan er tussen nu en maart nog héél veel gebeuren. Sinds de rechtszaak tussen haar en ex Johnny Depp bewegen steeds meer mensen en partijen zich richting kamp-Johnny. 

Aquaman and the Lost Kingdom staat vooralsnog gepland voor 16 maart 2023.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide