Amber Heard spreekt zich uit over Johnny Depp: 'Een fantastisch acteur'

Amber Heard en Johnny Depp

Amber Heard vindt haar ex Johnny Depp - ondanks hun nogal heftige rechtbankruzies - een "fantastisch acteur". Ze denkt dat de jury in hun laatste rechtszaak mede daardoor voor Johnny's kant koos.

Amber begrijpt jury

Amber neemt die juryleden dan ook niets kwalijk. "Ik begrijp het wel", zegt de actrice in haar eerste interview sinds de uitspraak. "Hij is een geliefd personage en mensen hebben het gevoel dat ze hem kennen. Hij is een fantastisch acteur", stelt Amber in een fragment dat NBC online heeft gezet. Dit tv-interview komt later vandaag in zijn geheel op de Amerikaanse tv.

Lees ook:

'Oneerlijk'

Amber vindt het wel "oneerlijk" hoe er op sociale media over het proces werd gesproken. Tijdens de zes weken durende smaadzaak ontstond er volgens haar een 'hetze' op bijvoorbeeld TikTok, waar filmpjes met de hashtag Justice for Johnny Depp meer dan 20 miljard (!) views binnenharkten. Een vergelijkbare actie voor het kamp-Heard behaalde 'maar' 27 miljoen views.

Gesloten deuren

"Het kan me niet schelen wat men van me denkt of welke oordelen je wilt vellen over wat er is gebeurd in de privacy van mijn eigen huis, in mijn huwelijk, achter gesloten deuren. Ik neem niet aan dat een gemiddeld persoon die dingen zou moeten weten. En dus vat ik het niet persoonlijk op", zegt de Aquaman-actrice, van wie eigenlijk nog steeds niet duidelijk is of ze wel óf toch niet in Aquaman 2 zit. "Maar zelfs als je denkt dat ik al deze haat verdien, als je denkt dat ik lieg, zou je me nog steeds niet in de ogen kunnen kijken en kunnen vertellen dat dit eerlijk is geweest."

Hollywood-rechtszaak van de eeuw

Johnny klaagde Amber aan voor smaad omdat de actrice over haar ervaringen met huiselijk geweld naar buiten kwam - het werd al snel een gigantisch, geruchtmakend proces waar iedereen wel iets van meekreeg. De rechter stelde Johnny in het gelijk en sommeerde Amber ruim tien miljoen dollar aan schadevergoeding te betalen. Zij kreeg op één punt in haar tegenaanklacht gelijk, waardoor de Jack Sparrow-acteur haar twee miljoen dollar moet betalen wegens lasterlijke uitspraken van zijn advocaat.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide