Amazons Lord Of The Rings-serie wordt duurste ooit!

Amazons Lord Of The Rings-serie wordt duurste ooit!

Vorig jaar verraste Amazon vriend en vijand, toen ze een nieuwe The Lord Of The Rings-serie aankondigden. Het kostenplaatje voor de serie zijn niet mals: waarschijnlijk wordt het de duurste serie ooit!

De deal met New Line Cinema, HarperCollins en de erven Tolkien kostte Amazon ongeveer 250 miljoen dollar. Let wel: dit waren alleen maar de kosten om een serie te mogen maken. Daarnaast moet Amazon binnen twee jaar beginnen, anders verliezen ze de rechten weer.

Onderdeel van de overeenkomst was bovendien dat er minstens vijf seizoenen gemaakt worden, waardoor het nu al een bizar groot project is. Volgens experts gaat om een investering van ruim een miljard dollar, als de serie echt gemaakt wordt. Acteurs, producers, regisseurs, crew, productiekosten en special effects kosten ook een lieve duit.

All that is gold does not glitter

Het is een enorme sloot geld die Amazon neertelt. Het bedrijf heeft echter geld zat; de CEO is zelfs de rijkste man ter wereld! Daarnaast is het erg moeilijk om je als film- en serieplatform te onderscheiden van de rest. Het merk Lord Of The Rings is goud waard, omdat zowat iedereen de serie wil zien. Amazon zal wel heel wat abonnementen op Prime moeten slijten voor ze uit de kosten zijn.

Op het moment is nog niet eens duidelijk waar de serie over gaat. Waarschijnlijk speelt het verhaal vóór The Fellowship Of The Ring. Of regisseur Peter Jackson, van de Lord Of The Rings- en Hobbit-films, bij de serie betrokken wordt is nog niet duidelijk. Hij deed niet mee met de onderhandelingen, maar is volgens geruchten wel in gesprek met Amazon. Ian McKellen ziet een reprise van zijn rol als Gandalf wel zitten!