Vrolijk Pasen! De Hollywood-wederopstandingsspecial

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vrolijk Pasen! De Hollywood-wederopstandingsspecial

Vrolijk Pasen! De Hollywood-wederopstandingsspecial

|
|

Laatste update:

Op Pasen vieren we dat Jezus Christus drie dagen na zijn dood terugkeerde op aarde. Indrukwekkend, maar in de bioscoop en op tv is het aan de orde van de dag! Deze helden en schurken kopieerden het huzarenstukje van de Heiland.

Ripley

Staat op vanwege return on investment

Aan het einde van - het wat teleurstellende - Alien 3, werpt Ripley (Sigourney Weaver) zich in een vat met gesmolten metaal. Ze is geïnfecteerd door een xenomorph, en deze zelfvernietiging is de enige manier om de alien uit de klauwen van de boze Weyland-Yutani Corporation te houden.

Het leek het einde van de stoere heldin: Weaver vond het idee dat één vrouw telkens dezelfde monsters tegenkomt in de onmetelijke ruimte nogal bespottelijk worden. Ware het niet dat de producers een nieuwe Alien-film niet zagen zitten zonder Sigourney Weaver!

Josh Whedon moest zijn originele script drastisch herzien, met hulp van de actrice zelf. Het idee dat een gekloonde Ripley xenomorph-trekjes kreeg door gebrekkige kloontechnieken vond ze wel interessant.

Helaas leverde deze wederopstanding een film op die nog teleurstellender was dan Alien 3. 

Neo

Jezus + Kungfu

Hacker Neo (Keanu Reeves) uit de The Matrix-trilogie is duidelijk gebaseerd op Jezus. Hij moet de mensheid redden van een groot kwaad, en weet dat hij zich vroeg of laat moet opofferen om zijn doel te bereiken. Een belangrijk verschil is dat Jezus redt met een boodschap van naastenliefde, terwijl Neo zijn vijanden in slowmotion kapottrapt en aan flarden schiet.

Als het veiligheidsprogramma ‘Agent Smith’ Neo doorzeeft met kogels, lijkt dat het einde van de held. Als hij onverwacht overeind krabbelt doorziet hij de gehele Matrix, en is hij zowat oppermachtig!

In The Matrix: Revolutions geeft Neo zich alsnog gewonnen, en laat hij zich infecteren door het Agent Smith-virus. Door deze onzelfzuchtige daad redt hij de mensheid. Bekend verhaal, of niet?

Jon Snow

Staat op om de wereld te redden!

Als kersverse leider van The Night’s Watch neemt Jon Snow een paar beslissingen die hem niet populair maken. ‘Wat als we met onze eeuwenoude vijanden samenwerken om een horde ijszombies te verslaan, jongens?’ Uiteindelijk grijpen een paar mannen, onder leiding van Snows luitenant (en Geert Wilders-lookalike) Alliser Thorne, in. 

Melisandre (Carice van Houten) wekt Jon weer tot leven. Samen met de Wildlingen bereidt hij zich voor op de komst van de ondode dreiging uit het Noorden. Natuurlijk deelt Snow na het verraad wel een standje uit, hier en daar. Thorne en zijn trawanten worden subiet opgeknoopt!

Gandalf

Wederopstanding-prank gaat fout!

Frodo’s avontuur om de Ring van Sauron in een vulkaan te smijten is nog maar net begonnen, of tovenaar Gandalf komt al aan zijn einde. In de mijnen van Moria wordt een enorme vurige duivel wakker, die Gandalf de dieperik intrekt. Dat was een slecht idee van de Balrog, want Gandalf is beslist geen makkelijke prooi!

Gandalf en de duivel doden elkaar, maar Gandalf keert terug naar Midden-Aarde als witte tovenaar, om orde op zaken te stellen. Gandalfs eerste daad na zijn wederopstanding is ehm... Aragorn, Gimli en Legolas de stuipen op het lijf jagen. Waarom ook niet?

Pirates of the Caribbean

Iedereen behalve Keira Knightley

Zowat iedereen in de Pirates Of The Caribbean-reeks is (minstens) één keer overleden en weer tot leven gewekt. Jack Sparrow (Johnny Depp) offerde zich op in een gevecht met de monsterlijke reuzenkraak...

En werd gered door zijn vrienden, onder leiding van kapitein Barbossa (ook net terug uit de dood, nadat Sparrow hem neerstak). 

De kraak wordt overigens beheerst door Davy Jones (Bill Nighy) en zijn ondode bemanning. De zoektocht kost Will Turner (Orlando Bloom) het leven, maar omdat zijn hart in de kist van Davy Jones wordt geplaatst, verandert hij op het laatste moment in een spookkapitein. 

Toen Turners vloek verbroken werd, na de (tweede) dood van Armando Salazar (Javier Bardem), lijkt Davy Jones óók weer te leven. Kapitein Barbossa stierf aan het einde van de laatste film, maar zoals we zien betekent dit niets.

De enige mensen die in Pirates Of The Caribbean nog géén wederopstanding hebben meegemaakt zijn Keira Knightley en ‘dweilende piraat op de achtergrond #3’.

Lees verder