• Nieuws

Afscheid Jan Rot bij De Slimste Mens: ‘Is goed zo’

Jan Rot in De Slimste Mens

Jan Rot heeft zich méér dan kranig verweerd, maar woensdagavond verloor hij tóch de finale van De Slimste Mens. Rot verloor uiteindelijk van de ridderlijke regisseur Johan Nijenhuis.

Jan Rot maakte eerder dit jaar bekend dat hij ongeneeslijk ziek is. Zijn ‘laatste wens’ was om nog één keer mee te doen aan De Slimste Mens. Uiteindelijk speelde hij bijna een week mee, en verbaasde hij iedereen met zijn kennis, hoewel hij het lichamelijk erg moeilijk had.

Bericht wordt geladen...

De finale werd loeispannend! Jan en Johan konden elkaar allebei uitschakelen, maar Jan sloeg helemaal dicht bij de vraag over Vinex-wijken. Johan Nijenhuis kon niet anders dan een paar feitjes opnoemen, waarmee Jan Rot werd uitgeschakeld.

Afscheid Jan Rot bij De Slimste Mens: ‘Is goed zo’

Rot vond het enorm jammer, maar had er ook vrede mee. “Ja, dat zei ik: dan werkt het brein niet. Het is ook goed zo… We hebben het leuk gedaan.” Dat vonden De Slimste Mens-kijkers ook! Online kreeg de zanger een staande afscheidsovatie; hopelijk niet voor de laatste keer.

Bericht wordt geladen...

Gloeiend afscheid van Jan Rot

Hoe jammer het afscheid van Jan Rot ook is: De Slimste Mens móét door. In de aflevering van donderdag speelt journalist Martin Visser tegen Frank Heinen en Johan Nijenhuis.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Je ziet De Slimste Mens elke werkdag om 20:40 op NPO2.