Afleveringen van Game of Thrones om nooit te vergeten

Afleveringen van Game of Thrones om nooit te vergeten

Fans van Game of Thrones zijn er nog niet over uit: wat vinden we nu helemaal van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones? Als we die vraag nu eens even in de ijskast parkeren (want fans zijn toch niet onverdeeld enthousiast over seizoen 8) en we kijken gewoon naar de vorige seizoenen. Welke afleveringen waren volgens de kijkers goud? Forbes heeft op basis van IMDB-ratings een selectie gemaakt, en daar komt een hele aardige lijst uit. Spoilers? Alleen over eerdere seizoenen. Seizoen 8 komt niet aan bod dus no worries.

7. The Mountain and the Viper (Seizoen 4, Aflevering 8)

In ieder geval een van de spannendste afleveringen voor Tyrion… Na beschuldigd te zijn van de moord op pisvlek Joffrey moet hij zich verweren in een ‘trial by combat’. Mazzel voor hem dat hij de rol van ijzervreter kan uitbesteden. En dat de charmante Oberyn Martell voor hem wil vechten. Het is dit lijntje, en het kraken van Oberyn zijn schedel tussen de vingers van de Mountain, die deze aflevering zo episch maakten. Je kunt het sowieso prima aan de makers van Game of Thrones overlaten om personages op creatieve wijze af te slachten. Bekijk hier de 10 meest nasty afslachtingen van Game of Thrones.

6. The Lion and the Rose (Seizoen  4, Aflevering 2)

Deze zag je aankomen: de aflevering in Game of Thrones waarin Joffrey een pijnlijke dood sterft. Misschien niet sjiek om de dood van een uit incest geboren liefdesbaby te vieren, maar dat is wat we deden. Dat je als kijker in het duister werd gelaten over wie de beste knul had vergiftigd, dat vond niemand heel erg. Speculeren over de dader was bijna teveel eer; voor ons part was het de schoonmaker. Later zouden we er achter komen dat power-oma Olenna Tyrell Joffrey uit zijn lijden had verlost. The Lion and the Rose bediende het publiek op haar meest sadistische kant. En we gaan steeds meer van Tyrion houden. 

5. The Door (Seizoen  6, Aflevering 5)

Hodor, Hodor! Hodor Hodor Hodor, Hodor… Oh dáár komt die hangende plaat vandaan! The Door heeft het grootste Aha-moment van Game of Thrones.

4. The Rains of Castamere (Seizoen  3, Aflevering 9)

De beroemdste scène van Game of Thrones? Ja, dat kunnen we wel stellen. In The Rains of Castamere zit The Red Wedding. Oftewel het grote verraad van de Lannisters naar de Starks. Een duistere gebeurtenis  (niet zo duister als seizoen 8, aflevering 3) Catelyn Stark, haar zoon Rob Stark en zijn zwangere vrouw Talisa worden op brute wijze vermoord tijdens een diner van Walder Frey. In deze aflevering moet Jon Snow kiezen tussen Ygritte en de muur en oh ja, Jorah’s hart wordt weer eens gebroken als Daenerys vooral geïnteresseerd is in Daario zijn welzijn na een veldslag. Maar het gaat in The Rains of Castamere toch vooral om die slachtpartij bij Frey. Toen was pas echt duidelijk hoe bruut de serie was. En hoe Arya en Sansa het heel lastig gingen krijgen. 

3. Hardhome (Seizoen  5, Aflevering 8)

Deze aflevering van Game of Thrones was sterk omdat het achter elkaar interessant is, alles. Tyrion die adviseur van Daenerys wordt, Arya die zichzelf moet zien te redden, Cercei die water van de grond van een cel moet likken. In tegenstelling tot eerdere sterke afleveringen gaat het deze keer niet om het shock-effect in Game of Thrones. En ja, dat is heel verfrissend. Nog los van die White Walkers op het eind, oke, oke. Het gaat in deze aflevering om de dialogen, de dynamiek tussen de karakters en het grote ‘wat zal er nu gebeuren???’ dat aan werkelijk iedere scène kleeft.

2. The Winds of Winter (Seizoen 6, Aflevering 10)

Prachtige aflevering waarin veel wordt ingewilligd. Zo krijgt Arya haar wraak op Walder Frey, op zeer creatieve wijze mogen wij wel stellen. Cercei blaast de hele T-zooi van de high Sept de lucht in, inclusief Margaery. Dit zorgt ervoor dat haar zoon zelfmoord pleegt door uit het raam te springen. Cercei overwint in TheWinds of Winter en aan de andere kant van de wereld maakt Daenerys zich klaar om naar Westeros te zeilen, met draken en al. Met Tyrion als haar officiële adviseur. Sansa zit vol in de ontwikkeling. De aflevering is gewoon smullen. Je zou denken dat een hele stad opblazen met wildfire de climax van een aflevering is, maar niet in Game of Thrones. Daar is het gewoon een tussendoortje. Geweldig toch?

1. Battle of the Bastards (Seizoen  6, Aflevering 9)

Het is wel Game of Thrones hè? Dus de veldslagen zouden het epicentrum van de serie moeten zijn. En dat is ook het geval in de aflevering Battle of the Bastards. De chaos, de klassieke veldslag waarbij je echt, echt denkt dat Jon Snow het gaat verliezen in die vreselijke omsingeling… tot Sansa to the rescue komt. En dan de zoete wraak van Sansa op haar ontvoerder Ramsay. Want ja, zij schatte hem beter in dan Jon. Bravo! (psst, wist je dat Kit Harington bij de opnames van seizoen 8 bijna z'n bal verloor? Dat was pas spannend)

Zit jouw favoriete aflevering van Game of Thrones hiertussen? Of heb je zelf een hele andere aflevering die je meteen te binnen schiet?