Ellie Lust

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ellie Lust

Massale afkeer voor BN’er-coronalied (en het is nog niet eens uit)

|
|

Laatste update:

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: maar liefst 100 BN'ers - artiesten en influencers - bundelen de krachten voor een nationaal 'coronalied'. Het nummer weet nú al te verbinden door de massale afkeer die het oproept.

Kijk, Beau die vanuit zijn huiskamer een talkshow maakt om ons een hart onder de riem te steken, of Marga Bult die weer de zorg ingaat; die BN'ers vinden we met zijn allen wel tof! Maar toen gisteren naar buiten kwam dat 100 BN'ers zich hebben verenigd voor een heus coronalied, barstte de bom op twitter. Het sociale medium wordt werkelijk overspoeld met een verenigde haat voor het nummer - en het is nog niet eens uit!

#Zingcoronadewerelduit

Het liedje schijnt Zon te heten, en wekt tot nu toe vooral ergernis op bij Nederlanders. Hierboven zie je al een kleine bloemlezing van de kokende reacties, maar het gaat nog verder. Zelfs politiek verslaggever Ron Fresen (NOS) - toch wel de nuchterheid zelve - mengt zich in de haatreacties. "Het kan nog hè, net als met de scholen, omdat het volk met de voeten stemt", schrijft hij bij de hashtag #doehetniet.

Film1 staat open: Deze 5 (Oscar)films moet je niet missen!

Jinek krijgt de eer

Gordon, Leontien Borsato, Yolanthe Cabau, Martijn Krabbé, Ellie Lust (!), Danny Blind en Edsilia Rombley; zomaar een greep uit de BN'ers die hun vocale steentje hebben bijgedragen. Eva Jinek krijgt morgenavond de eer: daar wordt het coronalied voor het eerst gepresenteerd. Wordt het een Koningslied 2.0, of valt het uiteindelijk allemaal wel mee? De bedoelingen zijn in ieder geval goed: "de eventuele opbrengsten van het nummer gaan naar goede doelen", schreef NU.nl gisteren. 

Jinek is morgen om 21:25 uur te zien op RTL 4.

Lees verder