Frank Lammers en Elise Schaap in Ferry op Netflix 2021

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frank Lammers en Elise Schaap in Ferry op Netflix 2021

8 dingen die je moet weten voor je Ferry kijkt

|
|

Laatste update:

Ferry komt eraan! De Undercover-prequelfilm staat vanaf 14 mei op Netflix. Van releasedatum tot plot, in dit toplijstje vertellen we je alles dat je moet weten over Ferry.

1. Ferry is een prequel van Undercover

In het voorjaar van 2020 maakte Netflix bekend dat Undercover-badguy Ferry Bouman (Frank Lammers) een eigen film krijgt, simpelweg getiteld: Ferry. De film is een prequel van Undercover; het verhaal speelt zich namelijk jaren voor de gebeurtenissen in de serie af.

2. Waar gaat Ferry over?

In Ferry word je meegenomen naar de beginjaren van de drugscrimineel. Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Fer werkt voor hasjbaron Ralph Brink (Huub Stapel), een machtige crimineel die hem als mentor de kneepjes van het vak bijbrengt. Op een dag wordt de bende van Ralph bruut overvallen en raakt zijn zoon levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

We zien vervolgens hoe Fer zich weer bij de kampers voegt in zijn geboortestreek, een plek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is en de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had… De crimineel was waarschijnlijk liever in Amsterdam gebleven. Maar dan ontmoet hij zijn charmante buurvrouw Danielle (Elise Schaap)…

Het verhaal draait dus niet alleen om Ferry’s eerste stappen in het criminele circuit, maar laat ook zien hoe hij zijn grote liefde Daantje ontmoette op de kermis!

Ferry Bouman Danielle Netflix-film Undercover Frank Lammers Elise Schaap

3. Frank Lammers moest flink aan de bak

Ferry vertelt dus over een jonge Fer. En dat betekende dat acteur Frank flink aan de bak moest! Hij dook bijvoorbeeld met grote regelmaat de sportschool in – gezellig samen met zijn mede-worstenbroodjesliefhebber Elise. Ook onderging hij (via AD) “huidverjongingskuren" in een schoonheidssalon.

Ondanks dat Frank het hartstikke leuk vindt om (een jonge) Ferry te spelen, voelt ie zich niet altijd even gemakkelijk voelt bij de cultstatus van drugsbaron. Hij doet daarom weleens belangeloos, projecten voor de politie in Brabant en Limburg. De acteur vindt het zijn plicht iets terug te doen.

4. Wie doen er verder mee?

Aangezien Ferry een prequel is, zijn er een hoop nieuwe gezichten in de film te bespeuren. We noemen Huub Stapel, Yannick van de Velde en Maarten Heijmans. Daarnaast zien we Penoza-ster Monic Hendrickx als Claudia, Ferry’s zus.

Logischerwijs zullen we Undercover-agenten Bob (Tom Waes) en Kim (Anna Drijver) niet terugzien in deze Netflix-film. Toch komen er alsnog oude bekenden langs. Bijvoorbeeld Raymond Thiry die opnieuw in de huid kruipt van John, de rechterhand van Fer in Undercover.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Van de makers van Undercover

Fans zullen blij zijn om te horen dat Ferry geproduceerd wordt door De Mensen, dezelfde makers als Undercover. We verwachten daarom dat deze prequelfilm net zo spannend, meeslepend en aangrijpend wordt. Sterker nog, de kans is groot dat Ferry nog veel duisterder wordt! In Undercover zien we immers hoe de politie de strijd aanbindt met criminelen. In Ferry staan juist de spanningen tussen criminelen centraal. En die zijn nou eenmaal niet gebonden aan allerlei regeltjes...

Huub Stapel Ralph Brink Frank Lammers Ferry Bouman Undercover-film Netflix

6. De trailers van Ferry

Nu je weet waar Ferry over gaat, ben je vast benieuwd hoe het er in beweging uitziet. Hieronder vind je de teaser én trailer voor de Netflix-film!

7. En hoe zit dat met Undercover seizoen 3?

Undercover is een groot succes voor Netflix. Maar dat betekent niet dat er geen kritiek op de serie is. Zo vonden veel kijkers het tweede seizoen minder leuk dan het eerste. Dat kwam voornamelijk omdat Ferry en Danielle een veel kleinere rol speelden. Gelukkig komen de fans met deze Ferry-film ruimschoots aan hun trekken!

Ook heeft Netflix al aangegeven dat het derde seizoen weer meer in het teken staat van de fanfavorieten. We verwachten dan weer niet dat Ferry en Undercover seizoen drie direct met elkaar in verbinding staan.

8. De releasedatum van Ferry

Zoals gezegd hoef je niet lang meer te wachten op deze Undercover-prequelfilm. Ferry verschijnt vrijdag 14 mei op Netflix. Benieuwd wat de streamingdienst de komende tijd nog meer voor je in petto heeft? We zetten het aanbod van mei hier voor je op een rijtje.

Frank Lammers Ferry Bouman Undercover Netflix

Meer lezen over Ferry? We schreven eerder ook al dit toplijstje met nog veel meer details over de Netflix-film.

Lees verder