popcorn

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
popcorn

7 redenen waarom we de bioscoop missen

|
|

Laatste update:

De uitbraak van het coronavirus betekende een harde klap voor de bioscoopketens… Wat heet: waarschijnlijk is dit de grootste crisis waarmee bioscopen ooit zijn geconfronteerd. Bioscopen hebben het dus moeilijk, maar wij zijn er heilig van overtuigd dat ze straks gewoon weer hun deuren voor ons openen. Een moment waar we nu al naar uitkijken! In dit toplijstje leggen we je haarfijn uit waarom dat zo is. We geven je namelijk 7 redenen waarom we de bioscoop missen.

1. Het grote scherm

Hoe groot je tv ook is, een bioscoopscherm is altijd een flinke slag groter! De afmetingen van dat enorme witte doek zijn nou eenmaal niet haalbaar in de meeste woonkamers. En nee, er is heus niets mis met een filmpje kijken op je telefoon, tablet, laptop of tv, maar zo filmisch als in de bioscoop wordt het natuurlijk nooit. Zeker als het gaat om visuele speltakelstukken als een Marvel- of Star Wars-film. Die films schreeuwen simpelweg om een fors bioscoopscherm!

bioscoopzaal bioscoopscherm

2. De grote speakers

Uiteraard werkt zo’n groot scherm alleen maar lekker als het bijbehorende geluid ook groots is! En met dat oorverdovende geluid zit het in de meeste bioscopen tegenwoordig wel snor. Helaas is deze factor wederom lastig thuis te reproduceren, hoe goed je speakersysteem ook is… Zeker als je die goede verstandhouding met je buren liever behoudt!

The Sound of Music

3. Geen pauzeknop

In de bioscoop kun je de film niet even snel op pauze zetten als je een scène te eng of te aangrijpend vindt. Je weet wel, zo’n momentje waarop je eigenlijk liever even een adempauze zou nemen… En dat is maar goed ook! Zo’n pauzemoment haalt je namelijk enorm uit het verhaal! In de bioscoop wordt je simpelweg gedwongen om verder te kijken, zodat de impact vaak veel groter is.

Cry Baby Johnny Depp

4. Meer aandacht

Als we alle bovenstaande redenen combineren, komen we uit bij ons vierde punt: aandacht. Thuis word je om de haverklap afgeleid: je krijgt een melding op je telefoon, je buren besluiten het gras te maaien, je kat blijft maar jengelen om aandacht... Zelfs als je je uiterste best doet om de film je onverdeelde aandacht te geven, kun je alsnog afgeleid raken. Dat is met het zintuiglijke bombardement van beeld en geluid in de bioscoop natuurlijk wel anders!

7 redenen waarom we de bioscoop missen

5. Even de deur uit

Uiteraard heeft het feit dat je een bioscoopfilm met veel meer aandacht kijkt ook met je mindset te maken. Je bent van tevoren namelijk nog even gaan plassen en hebt voldoende eten en drinken ingeslagen, zodat je de volle twee uur je volledige aandacht op het scherm kunt richten. Daarnaast is een film in de bioscoop kijken een echt uitje, waar je je op verheugt en waarvoor je de deur uit moet. En wanneer je brein zich ervan bewust is dat er iets speciaals gaande is, is het veel gemakkelijker om je aandacht erbij te houden.

Mel Gibson Braveheart freedom

6. Lekker opscheppen

Heb jij Onward nog net in de bioscoop kunnen zien voordat het coronavirus alles plat legde? Vieze mazzelaar! Het feit dat je sommige films origineel in de bioscoop hebt gezien, geeft je natuurlijk het recht om daar lekker over op te scheppen. Stel dat je de eerste Star Wars-film op het witte doek hebt gezien... We zouden het volledig snappen als je dat feit te pas en te onpas zou laten vallen!

Obi-Wan Kenobi Star Wars: A New Hope Episode IV

7. De films om naar uit te kijken

Toen de impact van de coronacrisis duidelijk werd en bioscopen hun deuren moesten sluiten, werd de releasedatum van de ene na de andere film uitgesteld… Gelukkig lijken we het stadium met slecht nieuws voorbij te zijn! Sterker nog: er zijn al behoorlijk wat films voorzien zijn van een nieuwe releasedatum. We noemen bijvoorbeeld Fast & Furious 9, Wonder Woman 1984, A Quiet Place: Part II, Top Gun: Maverick en Black Widow. Laat de voorpret maar vast beginnen!

Black Widow Avengers

N.B. Totdat de bioscopen hun deuren weer openen, is er natuurlijk ook helemaal niets mis met een lekker filmpje kijken op Netflix. We vertellen je daarom graag wat voor moois je in april nog te wachten staat!

Lees verder